Kiimingin kunta maksaa pitkän pennin Ideaparkista

Kiimingin Ideapark rakennetaan parhaillaan remontoitavan Valtatie 20:n eli Kuusamontien varrelle. Tieosuuden parantaminen ja liikenneyhteydet olivatkin yksi syy miksi liikemies Toivo Sukari innostui Pohjois-Pohjanmaan pienestä kunnasta.

Kiimingin Ideapark rakennetaan parhaillaan remontoitavan Valtatie 20:n eli Kuusamontien varrelle. Tieosuuden parantaminen ja liikenneyhteydet olivatkin yksi syy miksi liikemies Toivo Sukari innostui Pohjois-Pohjanmaan pienestä kunnasta.

Mutta aivan pihalle asti uutta tietä pitkin ei pääse. Kunnostettu Kuusamontie päättyy vajaat kaksi kilometriä ennen mahdollista Ideaparkia. Kiimingin kunnassa tähän ei tyydytä. Jos Tiehallinto ei tienpätkää kunnosta, kunta pistää omat rahansa likoon.

– Jos muuta ratkaisua ei löydy, kunta on valmis rakentamaan omalla kustannuksellaan puuttuvan tieosuuden, Kiimingin kunnanjohtaja Leila Pekkanen kertoo.

Tieosuuden rakentaminen maksaa kunnanjohtajan tämänhetkisen arvion mukaan kolme miljoonaa euroa.

Tien rakentaminen ei ole ainoa kädenojennus, jonka kunta on Ideaparkin saamiseksi luvannut. Kiimingin kunta on luvannut rahoittaa ostoskeskuksen alueen kunnallistekniikan.

– Sopimuksen mukaan alueen kunnallistekniikka maksaa noin 9 miljoonaa euroa. Tähän liittyvät vesi- ja viemärijärjestelmät, parkkipaikkojen rakentaminen ja asfaltointi. Meidän panoksemme on kuitenkin aika mitätön summa siihen nähden, mitä yrittäjät laittavat, Pekkanen sanoo.

Toivo Sukari maksoi Kiimingistä ostamastaan maa-alueesta 5,5 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiimingin kunta maksaa pitkän pennin Ideaparkista”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat