Rakennustuoteteollisuuden merkittävissä tehtävissä aiemmin toimineet Lauri Ratia ja Peder Biese ovat lähteneet omistajiksi LVI-alan saneerausurakointiin erikoistuneeseen Halmesvaara Yhtiöt Oy:hyn. Konserni on laajentanut omistajapohjaansa teollisuuden ja rahoitusalan asiantuntijoista koostuvalla sijoittajaryhmällä, johon kuuluvat Ratian ja Biesen lisäksi Ariel Nemes, Turo Levänen ja Poju Zabludowicz. Osakkaaksi tulee myös lvi-insinööri Timo Savimäki, joka on nimitetty Halmesvaara-konsernin toimitusjohtajaksi marraskuun alusta.

Lauri Ratia ja Peder Biese LVI-bisnekseen Halmesvaara Yhtiöiden omistajina

Rakennustuoteteollisuuden merkittävissä tehtävissä aiemmin toimineet Lauri Ratia ja Peder Biese ovat lähteneet omistajiksi LVI-alan saneerausurakointiin erikoistuneeseen Halmesvaara Yhtiöt Oy:hyn. Konserni on laajentanut omistajapohjaansa teollisuuden ja rahoitusalan asiantuntijoista koostuvalla sijoittajaryhmällä, johon kuuluvat Ratian ja Biesen lisäksi Ariel Nemes, Turo Levänen ja Poju Zabludowicz. Osakkaaksi tulee myös lvi-insinööri Timo Savimäki, joka on nimitetty Halmesvaara-konsernin toimitusjohtajaksi marraskuun alusta.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Sijoittajaryhmä toteaa yhteisesti Halmesvaara Yhtiöt Oy:n tiedotteessa, että kyseessä on kiinnostava sijoituskohde, koska saneerausrakentaminen jatkaa selvää kasvuaan. He uskovat, että alalla on lähivuosina odotettavissa keskittymistä ja yritysjärjestelyjä, ja Halmesvaara Yhtiöt haluaa olla kehityksen ytimessä mukana.

”Alalla odotettavissa olevat markkinamuutokset vaativat alan toimijoilta merkittävää joustavuutta, muuntumiskykyä ja palvelualttiutta”, toteaa Timo Savimäki.

Perheyhtiö Halmesvaara Yhtiöt Oy on ollut aiemmin täysin Halmesvaaran sisarusten omistuksessa. Vanhat omistajat jäivät edelleen yhtiön osakkaiksi 40 prosentin omistusosuudella.

”Halmesvaara Yhtiöt olivat perheen omistamina saavuttaneet niille asetetut kasvu- ja kannattavuustavoitteet. Siksi oli oikea aika asettaa yhtiöille uusia haasteellisempia tavoitteita ja laajentaa omistuspohjaa”, sanoo Matti Halmesvaara.

Lähinnä pääkaupunkiseudulla toimivan, vuonna 1968 perustetun Halmesvaara-Yhtiöiden liikevaihto nousi viime vuonna yli 10 miljoonaan euroon. Yhtiöiden palveluksessa oli 90 henkilöä. Halmesvaara-konserni käsittää viisi yhtiötä, Halmesvaara Yhtiöt Oy:n, Vesijohtoliike Halmesvaara Oy:n, Rakennusliike Halmesvaara Oy:n, Ilmastointiliike Halmesvaara Oy:n sekä Kiinteistövuokrausta harjoittavan Bluehill Oy:n. Halmesvaara Yhtiöt Oy on konsernin emoyhtiö, jonka tytäryhtiöitä neljä muuta yhtiötä ovat.

Halmesvaara Yhtiöt Oy:n uusista omistajista Lauri Ratia jäi eläkkeelle Lohja Ruduksen toimitusjohtajan tehtävistä vuoden 2007 alusta. Hän on toiminut aiemmin myös Rakennusteollisuus RT:n puheenjohtajana. Peder Biese puolestaan siirtyi viime vuoden alusta sivuun Paroc Groupin vetovastuusta.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lauri Ratia ja Peder Biese LVI-bisnekseen Halmesvaara Yhtiöiden omistajina”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi