Raideautoista kaavaillaan ratkaisua liikenneongelmiin Ruotsissa

Raideautojärjestelmät voivat olla ratkaisu kaupunkien liikenneongelmiin. Ruotsin valtion liikenneanalyysi-instituutti (SIKA) esitteli tiistaina laskelman raideautojärjestelmän kannattavuudesta. Södertäljessä pohditaan omaa verkostoa.

Raideautojärjestelmät voivat olla ratkaisu kaupunkien liikenneongelmiin. Ruotsin valtion liikenneanalyysi-instituutti (SIKA) esitteli tiistaina laskelman raideautojärjestelmän kannattavuudesta. Södertäljessä pohditaan omaa verkostoa.

Instituutin raportissa laskettu raideautojärjestelmä kiertäisi Tukholman seudun taajamat, liikepaikat, teollisuusalueet ja liikennesolmut 160 kilometrin mittaisena ja 41 aseman käsittävänä kehäratana. Laajempi kehä kattaisi koko Mälarinlaakson Eskilstunaa ja Västeråsia myöten.

– Laskelmamme osoittaa, että raideautojärjestelmä voi olla kannattava. Se tukee myös seudun sisäistä kasvua ja liikkumista, liikennesuunnittelija Björn Olsson kertoi.

Raideautojärjestelmän perusyksikkö on vaunu, jossa on kahdeksan istuinpaikkaa sekä tilaa lastenvaunuille ja pyörätuolille. Raidejärjestelmä tukisi jo olemassa olevaa metro- ja paikallisjunaverkostoa, mutta olisi niihin nähden joustavampi ja yksilöllisempi. Raideautot voivat lähteä asemilta jopa kolmen sekunnin välein.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Raideautoista kaavaillaan ratkaisua liikenneongelmiin Ruotsissa”

Jätä kommentti