Pietari miettii uudelleen Gazpromin pilvenpiirtäjän rakentamisen rahoitusta

Pietarin kaupunki on päättänyt tarkastella uudelleen osallistumistaan Okhta Center -rakennusprojektin rahoitukseen ensi vuonna. Asiasta kertoi viime viikolla uutistoimisto Interfaxille Pietarin budjetti- ja rahoituskomitean puheenjohtaja Vladimir Barkanov. Okhta Center on 397 metriä korkea pilvenpiirtäjä, johon Gazprom Neftin pääkonttorin on tarkoitus siirtyä. Vuoteen 2016 mennessä valmistuvaksi kaavaillun rakennusprojektin kokonaiskustannuksiksi on arvioitu 60 miljardia ruplaa (n. 1,73 miljardia euroa), josta kaupungin rahoitusosuus olisi 49 prosenttia ja Gazpromin 51 prosenttia.

Pietarin kaupunki on päättänyt tarkastella uudelleen osallistumistaan Okhta Center -rakennusprojektin rahoitukseen ensi vuonna. Asiasta kertoi viime viikolla uutistoimisto Interfaxille Pietarin budjetti- ja rahoituskomitean puheenjohtaja Vladimir Barkanov. Okhta Center on 397 metriä korkea pilvenpiirtäjä, johon Gazprom Neftin pääkonttorin on tarkoitus siirtyä. Vuoteen 2016 mennessä valmistuvaksi kaavaillun rakennusprojektin kokonaiskustannuksiksi on arvioitu 60 miljardia ruplaa (n. 1,73 miljardia euroa), josta kaupungin rahoitusosuus olisi 49 prosenttia ja Gazpromin 51 prosenttia.

Pietarin ensi vuoden budjetista oli tarkoitus suunnata hankkeeseen 2,9 miljardia ruplaa (n. 84 miljoonaa euroa). Barkanovin mukaan uudelleenharkinnan taustalla on maailmanlaajuinen rahoituskriisi. Sen vuoksi kaupunki on pakotettu tekemään muutoksia ensi vuoden budjettiinsa.

”Ensinnäkin me siirrämme projektin rahoitusta ensi vuoden ensimmäisen puoliskon osalta siihen asti, kunnes dokumentit projektin budjetista ovat valmiit. Toiseksi Pietarin kaupunki ja Gazprom neuvottelevat parhaillaan muutoksista projektin rahoitukseen”, Barkanov totesi Interfaxille torstaina.

Vielä edellisenä iltana Barkanov oli sanonut STO-televisiokanavalle, että kaupunki on luottavainen hankkeen toteutumisen suhteen.

Gazprom Neftin tiedottaja Natalya Vyalkina puolestaan kertoi Interfaxille, ettei yhtiö ole saanut mitään asiakirjoja, joiden mukaan kaupunki ei osallistuisi projektin rahoitukseen.

Pietarin varakuvernööri Alexander Vakhmistrovin mukaan päätös kaupungin vetäytymisestä pilvenpiirtäjän rakentamishankkeesta on lähes varma. Hänen mukaansa hankkeesta vedettävät rahat saatetaan kohdistaa uuden stadionin rakentamiseen Krestovskyn saarelle. Vakhmistrov sanoi Vedomosti-lehdelle tiistaina, että kaupungin budjetista investoitaisiin stadionin rakentamiseen 10-12 miljardia ruplaa (n. 289-347 miljoonaa euroa) ensi vuonna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pietari miettii uudelleen Gazpromin pilvenpiirtäjän rakentamisen rahoitusta”

Jätä kommentti