Kokeile kuukausi maksutta

Rakenteiden lämpö- ja kosteustekninen suunnittelu korostuu matalaenergiarakentamisessa

Matalaenergiarakenteiden toimivuutta koskevan selvityksen mukaan rakennusfysikaalisen suunnittelun ja tuotekehityksen merkitys korostuu siirryttäessä matalaenergiarakentamiseen. Selvityksessä tuli esiin useita eri rakenteiden rakennusfysikaaliseen suunnitteluun ja toteutukseen liittyviä riskejä. Myös U-arvojen kiristysten tulisi olla pienempiä kuin on kaavailtu. Kiristyksiä tulisi painottaa niihin rakennusosiin, joissa kiristäminen on rakennusfysikaalisesti turvallisinta ja taloudellisesti kannattavinta.

Matalaenergiarakenteiden toimivuutta koskevan selvityksen mukaan rakennusfysikaalisen suunnittelun ja tuotekehityksen merkitys korostuu siirryttäessä matalaenergiarakentamiseen. Selvityksessä tuli esiin useita eri rakenteiden rakennusfysikaaliseen suunnitteluun ja toteutukseen liittyviä riskejä. Myös U-arvojen kiristysten tulisi olla pienempiä kuin on kaavailtu. Kiristyksiä tulisi painottaa niihin rakennusosiin, joissa kiristäminen on rakennusfysikaalisesti turvallisinta ja taloudellisesti kannattavinta.

Selvitys liittyy ympäristöministeriössä valmisteltavana olevaan rakennusten energiatehokkuusvaatimusten kiristämiseen. Selvityksen toteutti Tampereen teknillinen yliopisto ympäristöministeriön tilaamana.

Ministeriö käy läpi loppuraportissa esitetyt näkökohdat ja hyödyntää niitä rakennusten energiatehokkuutta sekä rakenteiden lämpö- ja kosteusteknistä toimivuutta koskevassa säädösvalmistelussa ja informaatio-ohjauksessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakenteiden lämpö- ja kosteustekninen suunnittelu korostuu matalaenergiarakentamisessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat