Juha, Reijo ja Mika Alapuranen Kuhmon Betonin pääomistajiksi

Ylitorniolaisen YBT Oy:n omistajat Juha, Reijo ja Mika Alapuranen ovat ostaneet 83,2 prosenttia Kuhmon Betoni Oy:n osakkeista. Kuhmon Betonin toimitusjohtajana jatkaa insinööri Eero Pöllänen, joka jää myös yhtiön osaomistajaksi 16,8 prosentin omistusosuudella.

Ylitorniolaisen YBT Oy:n omistajat Juha, Reijo ja Mika Alapuranen ovat ostaneet 83,2 prosenttia Kuhmon Betoni Oy:n osakkeista. Kuhmon Betonin toimitusjohtajana jatkaa insinööri Eero Pöllänen, joka jää myös yhtiön osaomistajaksi 16,8 prosentin omistusosuudella.

Kuhmon Betoni on vuonna 1963 perustettu betonialan yritys, jonka päätuotteita ovat betonijulkisivut, siltaelementit, melukaide-elementit, kellarit, vaativat erikoiselementit ja valmisbetoni. Kuhmon Betonin liikevaihto on 1,3 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 13 työntekijää.

”Yritysten yhteistyötä on tarkoitus lisätä ja aloitamme myös Kuhmosta kokonaistoimitusten tarjoamisen suunnittelusta asennukseen. Kuhmon tehtaalta aloitetaan myös valmisbetonitoimitukset. Venäjän markkinat kiinnostavat erityisesti uusia omistajia. Onkin luontaista hakea markkinoita myös itärajan takaa, sillä YBT:n liikevaihdosta on jo vuosia puolet myyty Ruotsin ja Norjan rakennusprojekteihin”, Juha Alapuranen korostaa.

”Yritysjärjestelyllä halutaan taata työpaikkojen säilyminen Kuhmossa ja isäni perustaman yrityksen jatkuvuus”, toimitusjohtaja Pöllänen sanoo. Hän on toiminut tehtävässään vuodesta 1978.

YBT:n tuotantotehtaat sijaitsevat Ylitorniolla (pääkonttori) ja Raahessa. Lisäksi YBT on osakkaana Rajaville Oy:ssä, jonka tuotantotehtaat sijaitsevat Oulussa ja Haukiputaalla. YBT:n liikevaihto vuonna 2008 oli 10,9 miljoonaa euroa ja yrityksen palveluksessa on 50 työntekijää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Juha, Reijo ja Mika Alapuranen Kuhmon Betonin pääomistajiksi”

Jätä kommentti