Kokeile kuukausi maksutta

Kulosaaren silta nostetaan tunkkien päälle kuukausiksi

Sörnäisissä toteutetaan Helsingin mittakaavassa poikkeuksellinen siltaremontti. Kulosaaren sillan yhtä tukipilariviä joudutaan siirtämään viitisen metriä, jotta Kalasataman uusi kokoojakatu Capellan puistotie voidaan rakentaa sillan alitse. Nykyisten tukipilarien purkaminen ja uusien rakentaminen edellyttää sillan Sörnäisten puoleisen pään nostamista tilapäisen tukirakenteen päälle tukipilarien rakennustyön ajaksi. Nostotyön valmistelu aloitettiin jo viime vuoden puolella, ja silta nostetaan tunkkien varaan huhtikuussa. Takaisin tukipilareilleen silta lasketaan loppukesästä. 

Sörnäisissä toteutetaan Helsingin mittakaavassa poikkeuksellinen siltaremontti. Kulosaaren sillan yhtä tukipilariviä joudutaan siirtämään viitisen metriä, jotta Kalasataman uusi kokoojakatu Capellan puistotie voidaan rakentaa sillan alitse. Nykyisten tukipilarien purkaminen ja uusien rakentaminen edellyttää sillan Sörnäisten puoleisen pään nostamista tilapäisen tukirakenteen päälle tukipilarien rakennustyön ajaksi. Nostotyön valmistelu aloitettiin jo viime vuoden puolella, ja silta nostetaan tunkkien varaan huhtikuussa. Takaisin tukipilareilleen silta lasketaan loppukesästä. 

Noin 10 millimetrin nostoon tarvitaan 40 nestetunkkia. Kunkin Saksasta tuodun tunkin nostovoima on 150-250 tonnia. Tukipilareiden uusimisen lisäksi remontissa vahvistetaan sillan kansirakenteita noin 50 metrin matkalta.

Siltatyöstä vastaa Helsingin kaupungin rakennusvirasto ja sen urakoi Destia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kulosaaren silta nostetaan tunkkien päälle kuukausiksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat