Kokeile kuukausi maksutta

Skanska toteuttaa Hoasille opiskelija-asuntoja Espooseen

Skanska Talorakennus Oy:n ”Campus Doctrina” -ehdotus on voittanut Hoasin järjestämän kilpailun 113 uuden opiskelija-asunnon rakentamisesta Espoon Matinkylään. Kohteen huoneistoala on noin 5 300 neliömetriä ja urakan arvo noin 11 miljoonaa euroa. Kohteeseen tulee yksiöitä, solu- ja perheasuntoja sekä pysäköintihalli. Talot nousevat Matinkylän tulevan metroaseman viereen. Mikäli rakennuslupaprosessi etenee ripeästi, rakennustyöt alkavat elokuussa ja kohteen on määrä valmistua syyskuussa 2010.

Skanska Talorakennus Oy:n "Campus Doctrina" -ehdotus on voittanut Hoasin järjestämän kilpailun 113 uuden opiskelija-asunnon rakentamisesta Espoon Matinkylään. Kohteen huoneistoala on noin 5 300 neliömetriä ja urakan arvo noin 11 miljoonaa euroa. Kohteeseen tulee yksiöitä, solu- ja perheasuntoja sekä pysäköintihalli. Talot nousevat Matinkylän tulevan metroaseman viereen. Mikäli rakennuslupaprosessi etenee ripeästi, rakennustyöt alkavat elokuussa ja kohteen on määrä valmistua syyskuussa 2010.

Kuuntele juttu

”Hoas käynnisti maaliskuussa 2009 opiskelija-asuntokohteensa suunnittelukilpailun, jossa käytettiin niin sanottua ranskalaista urakkakilpailumallia. Mallissa urakoitsija vastaa sekä kohteen suunnittelusta että toteutuksesta annettujen lähtötietojen mukaisesti. Tavoitteena oli saada hyviä opiskelija-asuntoja kohtuulliseen hintaan ja löytää muutoinkin asetettuja vaatimuksia vastaava kokonaisratkaisu”, toteaa Hoasin toimitusjohtaja Heikki Valkjärvi.

Valkjärven mukaan kilpailun arvosteluraati piti Skanskan ehdotuksen ansioina erityisesti asuintilojen viihtyisyyttä sekä onnistunutta ja tehokasta tilankäyttöä, suojaisaa pihaa sekä rakennusten energiatehokkuutta. Raati muodostui Hoasin, Asumisen rahoitus- ja kehityskeskus ARA:n ja Espoon kaupungin edustajista.

Kilpailuun tuli määräaikaan mennessä viisi tarjousta. Hoasin mukaan kaikki ehdotukset olivat hyviä ja täyttivät asetetut lähtövaatimukset. Rakennuskustannusten yläraja oli määritelty asuntojen ja asumista palvelevien yhteistilojen osalta. Arviointiperusteissa kiinnitettiin erityistä huomiota ratkaisujen laatutasoon, tilaratkaisuiden toimivuuteen ja tehokkuuteen sekä energia- ja elinkaarikustannuksiin. Kokonaisratkaisun tuli täyttää lisäksi ARA:n laatu- ja kustannusraamit.

”Skanska on aiemminkin tehnyt asuntokohteita ranskalaisella urakkamallilla muun muassa Otaniemen Teekkarikylään. Toivomme, että jatkossa urakkakilpailumallit, joissa on rakentamista laajempaa vastuuta, yleistyvät. Tällöin asiakkaalla on mahdollisuus keskittyä hankkeen toiminnallisiin vaatimuksiin ja meillä puolestaan on mahdollisuus käyttää laajasti osaamistamme kustannus- ja energiatehokkaiden ratkaisujen synnyttämiseen”, toteaa Skanskan Etelä-Suomen asuntorakentamisyksikön aluejohtaja Tuomas Särkilahti.

Skanskan ehdotuksen pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehtitoimisto Vuorelma Arkkitehdit Oy, jonka kanssa Skanskalla on useita yhteisiä toteutettuja hankkeita. Myös kohteen muut suunnittelijat ovat Skanskalle tuttuja kumppaneita.

”Arkkitehtuuriltaan Matinkylän opiskelija-asunnot edustavat yksinkertaista ja ajatonta uusfunktionalismia. Talot poikkeavat muista vastaavista kohteista siinä, että samankaltaiset asunnot on ryhmitelty erikseen: yksiöt ja soluasunnot on koottu samoihin rappuihin ja perheasunnot omiinsa. Halusimme palvella erilaisia elämäntyylejä ja -vaiheita mahdollisimman hyvin. Lisäksi yhteistilat ovat laadukkaat. Rakennuksesta löytyy esimerkiksi suuri polkupyörävarasto sekä katolla näköalasaunaosasto”, kertoo Vuorelma Arkkitehtien toimitusjohtaja Heikki Vuorelma.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska toteuttaa Hoasille opiskelija-asuntoja Espooseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat