Espoo ja NCC allekirjoittivat sopimuksen koulujen rakennushankkeista elinkaarimallilla

Espoon kaupunki ja NCC Rakennus Oy ovat allekirjoittaneet tänään 18. kesäkuuta sopimuksen kolmea espoolaiskoulua koskevista rakennushankkeista ja ylläpidosta elinkaarimallilla. Hansakallion koulua, Soukan koulua sekä Karamalmens skolaa koskevan elinkaarisopimuksen kokonaishinta on 53 miljoonaa euroa, josta investointien osuus on hieman alle 30 miljoonaa euroa.

Espoon kaupunki ja NCC Rakennus Oy ovat allekirjoittaneet tänään 18. kesäkuuta sopimuksen kolmea espoolaiskoulua koskevista rakennushankkeista ja ylläpidosta elinkaarimallilla. Hansakallion koulua, Soukan koulua sekä Karamalmens skolaa koskevan elinkaarisopimuksen kokonaishinta on 53 miljoonaa euroa, josta investointien osuus on hieman alle 30 miljoonaa euroa.

Elinkaarimallin mukaisesti sopimuskumppani vastaa koulujen peruskorjaamisen ja lisärakentamisen lisäksi myös niiden ylläpidosta, kiinteistöpalveluista ja tarvittavasta peruskorjaamisesta 20 vuoden ajan. Kaupunki vastaa peruskorjaus- ja laajennushankkeiden rahoituksesta. Kiinteistön ylläpidosta kaupunki maksaa sopimuksen mukaisesti vuosittain. Mikäli hoidossa ilmenee puutteita, vuosimaksua alennetaan.

Karamalmens skolan rakennustyöt aloitetaan loppukesällä 2009 ja Hansakallion koulun työt syksyllä 2009. Koulut valmistuvat kesällä 2011. Soukan koulun rakennustyöt aloitetaan kesällä 2010 ja urakka valmistuu vuoden 2011 loppuun mennessä. Ylläpito alkaa heti kunkin kohteen valmistuttua ja päättyy kaikkien osalta toukokuun lopussa vuonna 2031.

Kyseiset kolme koulua ovat vasta noin kolmasosa kaikista elinkaarimallilla peruskorjattavista kouluista Espoossa. Kaupunki valmistelee kilpailutusten jatkamista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoo ja NCC allekirjoittivat sopimuksen koulujen rakennushankkeista elinkaarimallilla”

Vastaa