Kokeile kuukausi maksutta

Finavia panostaa edelleen lentoasemien kehittämiseen

Finavia jatkaa myös tänä vuonna investointejaan Suomen lentoasemiin. Helsinki-Vantaan lentoasemalla jatketaan laajoja rakennus- ja saneeraustöitä. Kaikkiaan Finavia investoi Helsinki-Vantaalla saneeraukseen ja laajennuksiin noin 175 miljoonaa euroa. Myös Oulun lentoasemalla aloitetaan tämän vuoden aikana terminaalin ja rakenteiden uudistustöitä. Oulun hankkeen kokonaiskustannusarvio on 21 miljoonaa euroa. Kuusamossa viime vuonna käynnistyneet laajennustyöt jatkuvat.

Finavia jatkaa myös tänä vuonna investointejaan Suomen lentoasemiin. Helsinki-Vantaan lentoasemalla jatketaan laajoja rakennus- ja saneeraustöitä. Kaikkiaan Finavia investoi Helsinki-Vantaalla saneeraukseen ja laajennuksiin noin 175 miljoonaa euroa. Myös Oulun lentoasemalla aloitetaan tämän vuoden aikana terminaalin ja rakenteiden uudistustöitä. Oulun hankkeen kokonaiskustannusarvio on 21 miljoonaa euroa. Kuusamossa viime vuonna käynnistyneet laajennustyöt jatkuvat.

Finavia on sopinut Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:n kanssa Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali T2:n muutostöiden rakennuttamistehtävien suorittamisesta. Rakentaminen  toteutetaan projektinjohtopalveluna. Kokonaislaajuudeltaan vajaat 13 000 neliömetriä käsittävällä alueella alakattorakenteet ja lvis-tekniikka uusitaan sekä varustetaan sprinklerijärjestelmällä. Lähtöselvitystiskejä, turvatarkastuspisteitä ja kaupallisia tiloja lisätään. Työt kohteessa alkavat elokuussa 2009 ja jatkuvat vuoden 2011 loppuun asti.

Oulun lentoaseman kapasiteettia laajennetaan 1,5 miljoonaan matkustajaan. Yksityiskohtainen rakennussuunnittelu saadaan valmiiksi lokakuun loppuun mennessä, jolloin hankkeen urakkakyselyt voidaan käynnistää. Maanrakennustyöt päästään aloittamaan vielä tämän vuoden puolella, mutta varsinainen rakentaminen ajoittuu pääosin vuosiin 2010 ja 2011. Kokonaisuudessaan rakentaminen tuo seutukunnalle noin 500 henkilötyövuotta. Uusi kapasiteetti on käytössä syyskuussa 2011.

Kuusamon lentoaseman viime vuoden huhtikuussa käynnistyneet laajennustyöt ovat jatkuneet tämän vuoden puolella. Saneeraustöiden viimeisen vaiheen on määrä olla valmis marraskuussa 2009. Laajennus- ja saneeraushankkeen kokonaiskustannukset ovat 9,3 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Finavia panostaa edelleen lentoasemien kehittämiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat