Kokeile kuukausi maksutta

Metsähallituksen Pilke rakenteilla Rovaniemellä

Metsähallituksen puisen toimisto- ja näyttelyrakennus Pilkkeen rakennustyöt Rovaniemellä ovat hyvässä vauhdissa. Pilke valmistuu tiede- ja näyttelykeskus Arktikumin naapuriin Ounasjoen rantaan lokakuussa 2010. Rakennuksen bruttoala on noin 5 600 neliömetriä. Pääurakoitsijana toimii Rakennus Palmberg Oy.

Metsähallituksen puisen toimisto- ja näyttelyrakennus Pilkkeen rakennustyöt Rovaniemellä ovat hyvässä vauhdissa. Pilke valmistuu tiede- ja näyttelykeskus Arktikumin naapuriin Ounasjoen rantaan lokakuussa 2010. Rakennuksen bruttoala on noin 5 600 neliömetriä. Pääurakoitsijana toimii Rakennus Palmberg Oy.

image

Metsähallitus investoi Pilkkeeseen liiketoimintansa voitosta noin 10 miljoonaa euroa. Metsähallituksen pääjohtaja Jyrki Kankaan mukaan puurakentaminen on parasta mahdollista elvytystä, josta hyötyy sekä aluetalous että ympäristö.

Pilkkeen kantavana runkona toimivat liimapuupilarit ja -palkit, välipohjan kannattajat ovat puolestaan kertopuuta. Rakennuksen ulkoverhouksessa käytetään hienosahattua lautaa, joka käsitellään tummaksi.

”Uuden toimitalon puurakenteisuus oli meille koko hankkeen reunaehto”, Kangas kertoo.

Pilkkeeseen siirtyy Metsähallituksen koko Rovaniemen henkilöstö, joka työskentelee tällä hetkellä useissa eri toimipaikoissa. Siitä tulee 135 henkilön työpaikka sekä metsien kestävästä käytöstä kertovan Pilke-näyttelyn koti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Metsähallituksen Pilke rakenteilla Rovaniemellä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat