Kokeile kuukausi maksutta

Muuttoliike tyhjentää vuokra-asuntoja

Monissa muuttotappiokunnissa aravavuokrataloyhtiöt ovat taloudellisissa vaikeuksissa. Sanomalehti Kalevan mukaan asuntojen kysyntä on vähentynyt ja kunnat ovat purkaneet taloja, jättäneet niitä tyhjilleen tai yrittäneet löytää niille muuta käyttöä.

Monissa muuttotappiokunnissa aravavuokrataloyhtiöt ovat taloudellisissa vaikeuksissa. Sanomalehti Kalevan mukaan asuntojen kysyntä on vähentynyt ja kunnat ovat purkaneet taloja, jättäneet niitä tyhjilleen tai yrittäneet löytää niille muuta käyttöä.

Suomen Kiinteistöliitto arvioi, että lähivuosina asunto-osakeyhtiöitä voi ajautua konkurssiin pahimmilla muuttotappioalueilla. Tähän asti konkursseja on ollut muutamia. Muuttotappioalueilla asuntojen jälleenmyyntiarvo on heikko tai ostajia ei ole.

Kuntaliiton laskelmien mukaan talon pitäminen tyhjänä neljä vuotta maksaa yhtä paljon kuin sen purkaminen. Kuntaliitto onkin patistanut kuntia tarttumaan ongelmaan.

Viime vuonna Suomessa oli Kalevan mukaan tyhjillään noin 3900 valtion rahoittamaa vuokra-asuntoa. Määrä on laskemassa, koska uutta asuntotuotantoa on vähän ja vanhoja asuntoja on vapautettu aravarajoituksista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Muuttoliike tyhjentää vuokra-asuntoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat