Oulun Etumasto on vuoden Kestävä Kivitalo

Vuoden 2009 Kestävän kivitalo-palkinnon on saanut Toppilansaaressa sijaitseva As Oy Oulun Etumasto. Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius Oy on suunnitellut 17 huoneiston asuinkerrostalon, ja sen urakoi oululainen rakennusliike Rakennus-Hanka Oy. Etumasto valmistui viime keväänä täydentämään vuoden 2005 asuntomessualuetta.

Vuoden 2009 Kestävän kivitalo-palkinnon on saanut Toppilansaaressa sijaitseva As Oy Oulun Etumasto. Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius Oy on suunnitellut 17 huoneiston asuinkerrostalon, ja sen urakoi oululainen rakennusliike Rakennus-Hanka Oy. Etumasto valmistui viime keväänä täydentämään vuoden 2005 asuntomessualuetta.

”Palkinnon tarkoituksena on edistää hyvää ja kestävää kivirakentamista, jossa on käytetty mahdollisimman pitkälle paikalla rakentamisen menetelmiä”, projektipäällikkö Pentti Lumme Kestävä Kivitalo -yritysryhmästä toteaa.

Rakennus-Hanka on keskittynyt omaperustaiseen asuntotuotantoon Oulun seudulla.

 

”Me rakennamme perinteisesti paikalla niin paljon kuin se on mahdollista. Meillä on sekä ammattitaitoiset työntekijät että omat muotit ja kalustot. Näin esimerkiksi paikallavalut eivät vie sen enempää aikaa kuin elementeistä rakentaminen. Paikalla rakentaminen tarkoittaa laatua, jota asukkaatkin osaavat arvostaa”, toimitusjohtaja Matti Eeronheimo toteaa.

”Suunnittelijankin kannalta paikalla rakentaminen on parempi vaihtoehto. Se on hyvä ja onhan sen myös perinteinen tapa rakentaa”, johtaja Juha Paldanius lisää.

As Oy Oulun Etumastossa jopa parvekelaatat on valettu paikalla yhtä aikaa huoneistojen laattavalujen kanssa. Näin parvekelaatta on huoneiston lattian tasolla, mikä on pieni mutta tärkeä lisä esteettömyyteen,

 

Kestävä Kivitalo -yritysryhmän muodostavat Rudus Oy, Wienerberger Oy Ab, Celsa Steel Service Oy, Tammet Oy, Betonikeskus/Valmisbetoni, Betonikeskus/Muottiryhmä, Peri Suomi Ltd Oy, Doka Finland Oy ja Ramirent Finland Oy.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Oulun Etumasto on vuoden Kestävä Kivitalo”

  1. kyllä näinä päivinä pitäisi palkita energiatehokkaita innovaatioita!!!

    tosin jos valitsijat ovat tuosta yritysryppäästä niin mitä se kertoo Heistä?

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat