Kokeile kuukausi maksutta

Sponda toivoo hyvää loppuvuotta 2010

Sponda Oyj kasvatti vuonna 2009 liikevaihtoaan kahdeksan prosenttia 243 miljoonaan euroon. Tulos verojen jälkeen sen sijaan painui 78 miljoonaa euroa tappiolliseksi. Kiinteistösijoitustoimintaan kuuluu jälkisyklisyys, ja talouden kehityksen vaihtelut näkyvät kiinteistöyhtiöiden tuloksissa noin vuoden viiveellä. Silti Spondassa uskotaan, että pääkaupunkiseudun toimitilavuokrat pitävät yleisiä odotuksia paremmin tasonsa. Vuoden 2010 alkupuolen uskotaan olevan Spondan vuokraustoiminnalle haasteellinen ja vajaakäyttö lisääntyy alkuvuoden aikana, mutta kehitys kääntyy positiiviseksi vuoden loppupuolella.

Sponda Oyj kasvatti vuonna 2009 liikevaihtoaan kahdeksan prosenttia 243 miljoonaan euroon. Tulos verojen jälkeen sen sijaan painui 78 miljoonaa euroa tappiolliseksi. Kiinteistösijoitustoimintaan kuuluu jälkisyklisyys, ja talouden kehityksen vaihtelut näkyvät kiinteistöyhtiöiden tuloksissa noin vuoden viiveellä. Silti Spondassa uskotaan, että pääkaupunkiseudun toimitilavuokrat pitävät yleisiä odotuksia paremmin tasonsa. Vuoden 2010 alkupuolen uskotaan olevan Spondan vuokraustoiminnalle haasteellinen ja vajaakäyttö lisääntyy alkuvuoden aikana, mutta kehitys kääntyy positiiviseksi vuoden loppupuolella.

”Spondan vuokraustoiminnan tulos oli vuonna 2009 markkinoiden haasteellisuudesta huolimatta erittäin hyvä. Yhtiön liikevaihto oli historian suurin siitä huolimatta, että uusia kohteita ei ostettu ja kiinteistöjä myytiin 40 miljoonalla eurolla. Rahoituskulut olivat alhaisella tasolla”, kertoo toimitusjohtaja Kari Inkinen.

”Positiivista oli myös kiinteistökehitystoiminnan aktivoituminen vuoden lopussa. Aloitimme muun muassa City-Centerin toimistotalon rakennuttamisen Helsingin ydinkeskustassa. Lisäksi investoimme kiinteistöjen perusparannuksiin erityisesti kehittämällä kiinteistöjämme energiatehokkaammiksi.”

 

Sponda 1-12 2009/1-12 2008

  • Liikevaihto milj. euroa 243/224,3
  • Liikevoitto % -32/26
  • Tulos ennen veroja milj. euroa -78,3 /42,2
  • Omavaraisuusaste % 37/32
  • Taloudellinen vuokrausaste % 86,6/88,5
  • Henkilöstö 135/137

 

Sponda 10-12 2009/10-12 2008

  • Liikevaihto milj. euroa 59,8/58,2
  • Liikevoitto % 14/17,5
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 8,1/10,3

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sponda toivoo hyvää loppuvuotta 2010”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat