Kokeile kuukausi maksutta

Varamiespalvelu tuo romanialaisia rakennusmiehiä Suomeen

Henkilöstöpalvelualan markkinajohtaja VMP Group (Varamiespalvelu-Yhtiöt) tuo Suomeen tuhansia uusia työntekijöitä vuoteen 2012 mennessä. Yritys osti ulkomaista työvoimaa välittävän Work Control Oy:n liiketoiminnan. Esimerkiksi rakennusalan työvoimaa Varamiespalvelu-Yhtiöt tuo kaupan myötä maahan Romaniasta, myöhemmin ehkä muualtakin.

Henkilöstöpalvelualan markkinajohtaja VMP Group (Varamiespalvelu-Yhtiöt) tuo Suomeen tuhansia uusia työntekijöitä vuoteen 2012 mennessä. Yritys osti ulkomaista työvoimaa välittävän Work Control Oy:n liiketoiminnan. Esimerkiksi rakennusalan työvoimaa Varamiespalvelu-Yhtiöt tuo kaupan myötä maahan Romaniasta, myöhemmin ehkä muualtakin.

image

”Work Control on tuonut vuodesta 2007 Suomeen satoja rakennus- ja metallialan työntekijöitä erilaisiin korjaushankkeisiin. Asiakasyritystemme tarve määrää sen, kuinka paljon ulkomaisia rakennusalan ihmisiä tarvitaan Suomessa jatkossa. Olemme kyllä tuskallisen tietoisia alan työttömyystilanteesta”, kertoo VMP Groupin toimitusjohtaja Mika Kaukonen.

”Uskon, että tulevaisuudessa toimintamme painottuu enemmän palvelualan vuokratyövoiman välittämiseen.”

Romaniassa on rekisteröitynä 3000 vuokratyöläistä, joista 2500 on rakennusalan ihmisiä. Kaukosen mukaan heidän taustansa on selvitetty tarkkaan ja monella on takanaan ulkomaankomennuksia esimerkiksi Saksaan. Work Control Oy:llä on oma maaorganisaatio Bukarestissa ja edustus myös Moldavian alueella.

 

Ammattiliitot mukaan yhteistyöhön

 

Kaukonen korostaa, että työmarkkinoiden ikäjakauman paikkaamiseksi Suomeen tarvitaan tulevaisuudessa runsaasti työikäisiä maahanmuuttajia. VMP Group ei ole aiemmin tuonut ulkomaista vuokratyövoimaa Suomeen. Kaukosen mukaan yritys pitää kiinni lain kirjaimesta myös välittäessään työntekijöitä ulkomailta.

”Kaikkiin kauttamme tuleviin työntekijöihin sovelletaan voimassaolevia kotimaisia työehtosopimuksia, ja työsuhteisiin liittyvä sosiaaliturva järjestetään suomalaisen tapaturma- ja eläkevakuutusyhtiön kautta. Palkat maksetaan suomalaisen pankin tilille, ja niistä suoritetaan ennakonpidätyslain mukaiset pidätykset.”

”Aivan kuten kotimaisenkin vuokratyövoiman kanssa, aiomme toimia tiiviissä yhteistyössä ammattiliittojen kanssa.”

 

Suomessa on tällä hetkellä työttömänä 13 500 rakennusalan työntekijää.

Tätä artikkelia on kommentoitu 14 kertaa

14 vastausta artikkeliin “Varamiespalvelu tuo romanialaisia rakennusmiehiä Suomeen”

 1. Pian on huutava pula romaniankielisistä työnjohtajista. Tai sitten ei.

  1. Rakennusala taitaa olla ainoa ala jossa ei ole kielitaitovaatimuksia tai sitten vastaavat alkavat opettelemaan kieliä kuten romaniaa. Mielenkiintoista olisi myös tietää miten pätevyydet todetaan vai vaaditaanko niitä sitten enää muuta kuin suomalaisilta rakentajilta?

 2. VMP-Groupin on syytä kouluttaa ko. työntekijät myös suomalaiseen rakennusalan työkulttuuriin ja työturvallisuusvelvoitteisiin.
  Kielitaito on asia josssa rakennustyövoimaa vuokraavat yritykset/tahot voivat laittaa aina ehdoksi riittävän suomen kielen taidon. Tästä tulee myös pitää sitten kiinni.

 3. Tarviiko niitä romanialaisia nyt ruveta tuomaan tänne. Näyttää niitä tulevan ihan omin avuinkin ja viihtyvän turhankin hyvin. Mitäs sitten kun varamiespalvelun kolmen päivän keikka loppuu, ei muuta kuin varkaisiin ja hakemaan turvapaikkaa.

 4. Joo ei muutako romanilaisia vaan suomeen kaiki varamiepalvelunkautta niin saadaan nuo vero nousemaan sossuun lisää väkiä ja finnairin koneela takaisin romniiaan niin saadaan finnairin osake nousuun ja verot nousuun hyvä varamiespalvelu niin sitä pitäää JEE JEE JEE

 5. Olin joskus toistakymmentä vuotta sitten erässä vuokratyöfirmassa hommissa olosuhteiden pakosta.Firman pomo pyysi, että voisin heittää muurauskeikan.Kertoilin, että en ole koskaan muurannut, enkä voi lähteä sitä summanmutikassa tekämään kun omatuntokin jo kieltää. Se vaan sano, ettei sillä ole väliä vaikkei onnistuisikaan.Et semmosta touhua…Jos itselle teetän, niin en varmasti käytä vuokratyöfirmoja vaan maksan ammattimiehelle ammattimiehen palkan…..

  1. Viranomaiset saisivat jo pikku hiljaa ottaa kantaa siihen rikotaanko jotain työturvallisuuspykäliä kun on niinkin suuri riski olemassa jos ymmärrys ei täysin pelaa. ajattelumalli että ”hjuva hjuva mine osaa” ei saa vallata jalansijaa enempää kuin nyt on jo olemassa. Tietysti voidaan vaatia suomenkieltäpuhuvaa työnjohtoa ja muuta mutta onko se taito aina työmaalla ku tarvii..? Epäilenpä…

 6. Toivottavasti varamiespalvelu vastaa heidän kuluistaankin kun urakka on loppu. Helppoa tuoda yhtä projektia varten porukkaa ja jättää heidät sitten sosiaalihuollon piiriin.

  Toivottavati joku valvoo tätä touhua.

 7. Huutava pula ei ole työvoimasta vaan orjatyövoimasta. Miksi ei kyseinen firma rekrytoi työvoimaa esim. Ruotsista tai Norjasta?- Niin, tuskin ne tekisivätkään töitä 5 eurolla/tunti!

 8. Suomalainen raksamies hinnat alkaen 8e/h. KALLIS!!

  Sieltähän ne löysät irtoaa, miljoonasäästöt!

  1. Tällä korvataan loput suomalaiset työntekijät rakennuksilla, varmaankin ”joku” on tehnyt jo sopimukset Olkiluotoonkin tai ainakin tehnyt sopimuksen, että palkat täyttävät minimit?

 9. Työturvallisuuskurssille sitten vaan ensimmäiseksi niin kuin muutkin alan ammattilaiset.

  1. Varamiespalvelulla ja Rakennusliitolla on oma sopimus vuokratyövoiman käyttöön, joten ei syytä huoleen?

 10. kyllä se 8€ romanialainen enemmän saa aikaan, kuin 8€ suomalainen… sad but true ! Motivaatiota löytyy.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat