Betoniluoman tehdashallin katto romahti Teuvalla

Teuvalla betonielementtejä valmistavan Betoniluoma Oy:n teollisuushallin puurakenteinen katto romahti Ylen verkkouutisten mukaan torstaina. Kattoa tuli alas noin tuhannen neliön verran, mutta kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut. Normaalisti tehdastilassa työskentelee noin 40 henkilöä.

Teuvalla betonielementtejä valmistavan Betoniluoma Oy:n teollisuushallin puurakenteinen katto romahti Ylen verkkouutisten mukaan torstaina. Kattoa tuli alas noin tuhannen neliön verran, mutta kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut. Normaalisti tehdastilassa työskentelee noin 40 henkilöä.

Betoniluoma laajensi tehdastaan yli kaksinkertaiseksi talven 2009 aikana. Yhtiö sai laajennuksessa uutta tuotanto- ja varastotilaa yhteensä noin 8 000 neliömetriä, jolloin yhtiön katetun tilan määrä kasvoi yhteensä 13 000 neliöön.

 

Romahduksen syytä tutkitaan parhaillaan. Yrittäjä Raimo Luoma arvioi Ylen uutisille, että kattorakenteet ovat talvella saattaneet väsyä lumen painosta, vaikka romahtaneella katolla ei nyt ollutkaan paljon lunta.

 

Hallin romahtaneen osan katto on tehty vuonna 1999. Katon kantavana rakenteena on puuristikko. Katolta oli lumi poistettu vajaa kaksi viikkoa sitten, eli kuorma oli todennäköisesti alle suunnittelukuorman.   

 

Sortuneen katon alla oli julkisivujen hiontalinja. Ainakaan aamulla ei ollut tietoa siitä, kuinka pahoin linja on vaurioitunut ja minkälaisen viiveen vaurio aiheuttaa. Seinäelementtien valmistus voi jatkua muulta osin normaalisti, koska uuden hallin puoli on täysin toimintakykyinen.  

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Betoniluoman tehdashallin katto romahti Teuvalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat