Kokeile kuukausi maksutta

”Kompis” voitti Jätkäsaaren arkkitehtikilpailun

Nuorisoasuntoliiton omistaman Alkuasunnot Oy:n ja Helsingin kaupungin järjestämä Jätkäsaaren tontin arkkitehtikilpailu on ratkennut. Voittajaksi on valittu ehdotus ”Kompis”, jonka on suunnitellut arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy. Ehdotus sai kehuja muun muassa raikkaasta otteesta ja selkeästä, voimakkaasta sekä ilmeikkäästä perusjäsentelystä. Sitä kiitettiin myös asuntojen mitoittelun suunnittelusta ja yhteistilojen ratkaisuista. Tontti sijaitsee Välimerenkadulla.

Nuorisoasuntoliiton omistaman Alkuasunnot Oy:n ja Helsingin kaupungin järjestämä Jätkäsaaren tontin arkkitehtikilpailu on ratkennut. Voittajaksi on valittu ehdotus "Kompis", jonka on suunnitellut arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy. Ehdotus sai kehuja muun muassa raikkaasta otteesta ja selkeästä, voimakkaasta sekä ilmeikkäästä perusjäsentelystä. Sitä kiitettiin myös asuntojen mitoittelun suunnittelusta ja yhteistilojen ratkaisuista. Tontti sijaitsee Välimerenkadulla.

Kilpailuun kutsuttiin neljä arkkitehtitoimistoa, ja sen tarkoituksena oli löytää valtion tuella rakennettavien nuorisoasuntojen rakentamiseksi korkeatasoinen ja toteutuskelpoinen ratkaisu.

 

Toimisto Playa Arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Parasol” sai kilpailussa kunniamaininnan. Kehuja ehdotus sai muun muassa mielenkiintoisesta arkkitehtuurista, joka yhdisti 60-luvun arkkitehtuuria nykyaikaisuuteen. Myös tilasuunnittelun selkeyttä ja ulkotilojen sekä näköalojen huomioon ottamista arvostettiin.

 

Keväällä 2012 Jätkäsaareen valmistuu noin 115 nuorisoasuntoa ja liiketilaa. Tällä hetkellä Nuorisoasuntoliitolla ja sen paikallisyhdistyksillä on yli 3 000 asuntoa Suomessa, joista Alkuasunnot omistaa noin 1 200.

 

Nuorisoasuntoliitto ry (NAL) on valtakunnallinen nuorten asumiseen ja elinehtojen kehittämiseen keskittyvä järjestö. Liiton omistama Alkuasunnot rakennuttaa ja vuokraa nuorisoasuntoja pääasiallisesti työssäkäyville 18-29-vuotiaille nuorille.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “”Kompis” voitti Jätkäsaaren arkkitehtikilpailun”

  1. Onko mitään linkkiä sinne sivustolle?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat