Kokeile kuukausi maksutta

Att sai arkkitehtien Safa-palkinnon

Suomen Arkkitehtiliiton Safa-palkinto on myönnetty tänä vuonna Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto Att:lle pitkäjänteisestä työstä korkeatasoisen asuntorakentamisen kehittämiseksi. Palkinto luovutettiin Safan Arkkitehtipäivien yhteydessä 21. toukokuuta Kotkan konserttitalolla.

Suomen Arkkitehtiliiton Safa-palkinto on myönnetty tänä vuonna Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto Att:lle pitkäjänteisestä työstä korkeatasoisen asuntorakentamisen kehittämiseksi. Palkinto luovutettiin Safan Arkkitehtipäivien yhteydessä 21. toukokuuta Kotkan konserttitalolla.

Safan mukaan Att on pitkäjänteinen asuntorakentamisen kehittäjä ja suunnannäyttäjä niin pääkaupunkiseudulla kuin muualla Suomessa. Att panostaa rakentamisessaan eri tavoin kestävän kehityksen vaatimusten, kuten energiakysymysten, huomioimiseen. Laadukasta suunnittelua Att edistää myös käyttämällä suunnittelijavalinnoissa kehittämäänsä suunnittelu- ja tarjouskilpailukäytäntöä.

”Viimeisten 20 vuoden aikana suomalaista arkkitehtuuria esitelleissä näyttelyissä ja alan julkaisuissa on ollut mukana lukuisia Att:n rakennuttamia hankkeita. Safa-palkintolautakunta haluaa kannustaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistoa kehittämään pääkaupunkiseudun asuntorakentamista entistäkin innovatiivisempaan ja monipuolisempaan suuntaan. Eturivin rakennuttajaorganisaatioilla, kuten Att:lla, on tilaajina ratkaiseva asema laadukkaan ja kestävän rakennetun ympäristömme toteuttajina”, palkintolautakunnan puheenjohtaja Rainer Mahlamäki sanoo.

Att:lla on parhaillaan työn alla useita vaativia aloituskortteleita satamien käytöstä vapautuvilla uusilla asuntoalueilla. Käynnistymässä on myös kiinnostavia täydennysrakentamiskohteita lähiöihin eli tulevaisuuden esikaupunkeihin. Kohteilla tulee valmistuttuaan olemaan huomattava esimerkin asema.

”Lähiöiden on mahdollista uusiutua tulevan täydennys- ja korjausrakentamisen kautta. Att:n vahva tahto on kehittää täydentävästä asuinrakentamisesta monimuotoista ja kunkin lähiön erityispiirteitä vahvistavaa. Hyvin suunnitellulla täydennys- ja korjausrakentamisella voidaan lisätä lähiöiden viihtyisyyttä ja vetovoimaa ja siten eheyttää yhdyskuntarakennetta sekä vähentää alueellista segregaatiota”, Att:n toimitusjohtaja Sisko Marjamaa sanoo.

Vuodesta 1974 lähtien jaettu palkinto on tunnustus yhteisölle, joka on toiminnallaan merkittävällä tavalla edistänyt laadukkaan elinympäristön syntymistä. Palkinnon saajan valitsee Suomen Arkkitehtiliiton, Suomen Kuntaliiton ja ympäristöministeriön edustajista koostuva viisijäseninen lautakunta, jonka puheenjohtajana toimi tänä vuonna Safan puheenjohtaja Rainer Mahlamäki.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Att sai arkkitehtien Safa-palkinnon”

  1. Woodcity,… Pitsitalo,…
    Mikä näitä Safa -helmiä yhditää?

    Vastaus: Vesivuodot ja kelvoton suunnittelu. Siinäpä SaFa -palkinnon aineksia.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat