Rakennuskartio siirtyi Päätoimijan omistukseen

Rakennusliike Lehto Oy:n omistava Päätoimija Oy on ostanut Rakennuskartio Oy:n koko osakekannan 20. toukokuuta allekirjoitetulla osakekaupalla. Ostettavan konsernin koko noin 150 hengen henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palvelukseen. Siikajoella kotipaikkaansa pitävä Päätoimija etenee yrityskaupan avulla strategiansa mukaisesti pääkaupunkiseudulle ja saneerauksen liiketoiminta-alueelle.

Rakennusliike Lehto Oy:n omistava Päätoimija Oy on ostanut Rakennuskartio Oy:n koko osakekannan 20. toukokuuta allekirjoitetulla osakekaupalla. Ostettavan konsernin koko noin 150 hengen henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palvelukseen. Siikajoella kotipaikkaansa pitävä Päätoimija etenee yrityskaupan avulla strategiansa mukaisesti pääkaupunkiseudulle ja saneerauksen liiketoiminta-alueelle.

Päätoimija omisti ennen nyt tehtyä yrityskauppaa Rakennusliike Lehdon ohella suurkattoelementtejä tuottavan Takuuelementti Oy:n sekä liikekiinteistöyhtiöitä. Nyt Päätoimijan omistukseen siirtyvät yleisrakennusliike Rakennuskartio Oy:n lisäksi samaan konserniin kuuluvat kerrostalojen linjastosaneerauksiin suuntautunut Remonttipartio Oy ja vakuutusremontteihin erikoistunut Vahinkopartio Oy. Remonttipartio ja Vahinkopartio toimivat Helsingissä.

”Kaupan tavoitteena on yhdistää ja vahvistaa yritysten ja tytäryhtiöiden toimintaa ja vastata yhä paremmin tulevaisuuden lisääntyviin haasteisiin. Rakennuskartio Oy ja sen tytäryhtiöt Remonttipartio Oy ja Vahinkopartio Oy jatkavat itsenäisesti liiketoimintaa Päätoimija Oy:n yhteydessä”, Rakennuskartion entinen pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja J. Olavi Lohi kertoo. Lohi jatkaa erikoistehtävissä eläkeläisenä.

Lohen lisäksi Rakennuskartion omistajia olivat ennen nyt tehtyä yrityskauppaa Mikko Kamula, Lauri Pahkala, Anja Hyry ja Jotsi Oy. Heistä Kamula jatkaa Rakennuskartio Oy:n toimitusjohtajana. Remonttipartio Oy:n toimitusjohtajana ja osakkaana jatkaa Ari Saartoala.

Päätoimija-konsernin omistajat ovat Anne ja Hannu Lehto yhteensä 60 prosentin osuudella, Asko Myllymäki 25 prosentin osuudella, Mikko Kinnunen 10 prosentin osuudella ja Tapio Kankkonen 5 prosentin osuudella. Hannu Lehto toimii Päätoimija-konsernin toimitusjohtajana ja Asko Myllymäki markkinointijohtajana.

Yrityskaupan jälkeen Päätoimija-konsernin kokonaisliikevaihdon arvioidaan nousevan 62 miljoonaan euroon vuonna 2010. Liikevaihto jakautuu siten, että Rakennusliike Lehto yltää noin 33 miljoonaan, Rakennuskartio noin 20 miljoonaan, Remonttipartio noin 7 miljoonaan, Takuuelementti 1,2 miljoonaan, Vahinkopartio 0,8 miljoonaan ja kiinteistöyhtiöt 0,6 miljoonaan euroon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskartio siirtyi Päätoimijan omistukseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat