Kuuluisa arkkitehti osallistuu Tampereen Kansi ja Keskusareena -hankkeen suunnitteluun

NCC on palkannut maailmankuulun arkkitehdin Daniel Libeskindin mukaan kehittämään Tampereen Kannen ja Keskusareenan arkkitehtonista ilmettä. New Yorkissa toimiva Studio Daniel Libeskind on voittanut lukuisia arkkitehtikilpailuja, muun muassa WTC-tornien raunioille rakennettavan New Yorkin One World Trade Center -pilvenpiirtäjän ideakilpailun. Libeskindin käsialaa ovat myös muun muassa Hong Kongin Creative Media Center, Dublinin Grand Canal Theatre, WestSide-projekti Sveitsissä ja Berliinin juutalaismuseo.

NCC on palkannut maailmankuulun arkkitehdin Daniel Libeskindin mukaan kehittämään Tampereen Kannen ja Keskusareenan arkkitehtonista ilmettä. New Yorkissa toimiva Studio Daniel Libeskind on voittanut lukuisia arkkitehtikilpailuja, muun muassa WTC-tornien raunioille rakennettavan New Yorkin One World Trade Center -pilvenpiirtäjän ideakilpailun. Libeskindin käsialaa ovat myös muun muassa Hong Kongin Creative Media Center, Dublinin Grand Canal Theatre, WestSide-projekti Sveitsissä ja Berliinin juutalaismuseo.

Tarkoituksena on rakentaa uusi monitoimihalli sekä asuin- ja toimitilaa Tampereen keskustaan, junaradan päälle. Hankkeen vetäjinä toimivat Tampereen Keskusareena Oy ja NCC -yhtiöt.

Hankkeen asemakaavan laatiminen on käynnistynyt ja kaavan odotetaan saavan lainvoiman keväällä 2011. NCC on jatkanut rakennusteknistä suunnittelua niin, että rakentaminen voitaisiin aloittaa vuoden 2011 alkupuolella. Areenan suunniteltu valmistumisaika on talvi 2013. Tavoitteena on, että jääkiekon MM-kilpailut voitaisiin pelata uudella Areenalla keväällä 2013.

”Daniel Libeskindin rooli on jalostaa jo tehtyä työtä, tarkentaa konseptia ja ottaa kantaa arkkitehtuuriin ja kaupunkikuvaan. Ulkopuolinen näkemys antaa lisäarvoa sekä tilojen käyttäjille että ihmisille, joille rakennamme uutta elinympäristöä. Hanke on niin tärkeä Tampereen imagon kannalta, että tällainen satsaus on perusteltu”, NCC Property Developmentin Tampereen yksikön johtaja Tero Estovirta toteaa. 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuuluisa arkkitehti osallistuu Tampereen Kansi ja Keskusareena -hankkeen suunnitteluun”

Jätä kommentti