Kokeile kuukausi maksutta

Matti Harjuniemi perää vastuuta talotehtailta

Kuluttajaviraston tapaan myös Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi perää talotehtaita kantamaan vastuuta tekemistään virheistä. ”Asukkaita ei saa laittaa maksumiehiksi eikä leikkiä ihmisten terveydellä.” Samalla hän ihmettelee kuivureiden käyttöä talojen alapohjissa, kun perinteiset rakenteelliset ratkaisut riittävät takaamaan omakotitaloissa alapohjan kunnollisen tuuletuksen.

Kuluttajaviraston tapaan myös Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi perää talotehtaita kantamaan vastuuta tekemistään virheistä. "Asukkaita ei saa laittaa maksumiehiksi eikä leikkiä ihmisten terveydellä." Samalla hän ihmettelee kuivureiden käyttöä talojen alapohjissa, kun perinteiset rakenteelliset ratkaisut riittävät takaamaan omakotitaloissa alapohjan kunnollisen tuuletuksen.

image

”Nyt lietsotaan vain hysteriaa ja yritetään saada ihmisiä ostamaan tarpeettomia koneita tekemällä umpinaisia alapohjia, joissa ilmenee homeongelmia. Kyllä pakettitalojen tekijöiden täytyy pystyä ratkaisemaan asia rakenteellisesti niin, ettei ihmisten tarvitse pyörittää kuivureita koko loppuikäänsä”, Harjuniemi toteaa.

Harjuniemen mukaan perinteisellä tuulettuvalla alapohjalla on voitu ratkaista myös radonista tulevat ongelmat paremmin kuin uudella kuivurivirityksellä.

Harjuniemi korostaa myös, että tulevaisuudessa on katsottava tarkemmin, mihin omakotitaloja rakennettaan.

”Aikaisemmin ne tehtiin kohtuullisen hyville ja kuiville paikoille. Nyt kaavoitetaan kaikenlaista märkää suota ja hetteikköä omakotitonteiksi. Sitten kuvitellaan, että jollain ihmekonstilla saadaan talot pysymään kuivina. On selvä, että märästä maaperästä nousee enemmän kosteutta ja siitä syntyy ongelmia.”

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Matti Harjuniemi perää vastuuta talotehtailta”

  1. Matti Harjuniemen pitäisi hoitaa oma pesä kuntoon. RL:n jäsenissäkin on valitettevan paljon henkilöitä, jotka tietoisesti ”oikaisevat”. Suurin osa esim. asuntojen vusitarkastuksessa esiin tulevista virheistä on huolimattomasta työstä johtuvaa ja vaikka tekijäkin tiedettäisiin, työnantajalla ei ole sanktiomahdollisuutta – ei edes mahdollisuutta mainita työtodistuksessa, että kaveriin ei voi luottaa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat