Rakentamisen konkurssit vähenivät selvästi kesäkuussa 2010

Rakennusalan konkurssien määrä supistui selvästi kuluvan vuoden kesäkuussa. Alalla pantiin vuoden 2010 kesäkuussa vireille 50 konkurssia, kun määrä oli vuotta aiemmin 67. Rakennusalan konkurssien määrä laski myös koko alkuvuoden osalta. Kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa alalla laitettiin vireille yhteensä 374 konkurssia, kun viime vuoden vertailujaksolla määrä oli 419. Sen sijaan alan yrityssaneerausten määrä kasvoi alkuvuonna. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen tilastoista.

Rakennusalan konkurssien määrä supistui selvästi kuluvan vuoden kesäkuussa. Alalla pantiin vuoden 2010 kesäkuussa vireille 50 konkurssia, kun määrä oli vuotta aiemmin 67. Rakennusalan konkurssien määrä laski myös koko alkuvuoden osalta. Kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa alalla laitettiin vireille yhteensä 374 konkurssia, kun viime vuoden vertailujaksolla määrä oli 419. Sen sijaan alan yrityssaneerausten määrä kasvoi alkuvuonna. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen tilastoista.

image

Kuluvan vuoden kesäkuun aikana konkurssiin haetuista rakennusalan yrityksistä talonrakentamisen parissa toimi 21, kun vuotta aiemmin lukumäärä oli 28.

Vastaavasti kesäkuun 2010 aikana konkurssiin haetuista rakennusalan yrityksistä 28 oli erikoistuneen rakennustoiminnan yrityksiä, kun viime vuoden vastaavaan aikaan määrä oli 39. Kyseinen luokka sisältää esimerkiksi talotekniikka-asennuksia sekä purku- tai viimeistelytöitä tekevät yritykset. Myös rakennuskoneiden vuokraamot sisältyvät kyseiseen luokkaan.

Maa- ja vesirakentamisen puolella haettiin kesäkuussa 2010 konkurssiin 1 yritys, kun vuotta aiemmin alalla ei haettu konkurssiin yhtään yritystä.

Arkkitehti- ja insinööripalveluissa ja niihin liittyvässä teknisessä konsultoinnissa konkurssiin haettiin kesäkuussa 2010 yhteensä 5 yritystä. Vuotta aiemmin alalla laitettiin vireille 6 konkurssia.

Kiinteistöalalla konkurssien määrä supistui toukokuun tapaan todella reippaasti. Kesäkuussa 2010 alalla pantiin vireille vain 5 konkurssia, kun vuotta aiemmin määrä oli 18.

Konkurssien määrän kehityksestä poiketen rakentamisen yrityssaneerausten määrä kasvoi selvästi kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Rakennusalalla laitettiin tammi-kesäkuussa 2010 vireille yhteensä 66 yrityssaneerausta, kun viime vuoden vertailujaksolla lukumäärä oli 43.

Konkurssien määrä väheni selvästi kesäkuussa eri aloilla

Konkurssien määrä oli myös yleisesti reippaassa laskussa alkuvuonna. Tammi-kesäkuun 2010 aikana eri aloilla pantiin vireille yhteensä 1 492 konkurssia, kun vertailujaksolla määrä oli 1 758. Henkilökunnan määrä kaikissa konkurssiin haetuissa yrityksissä oli yhteensä 7 745, joka on 246 henkeä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Sen sijaan yrityssaneerausten määrä säilyi käytännössä ennallaan. Tammi-kesäkuussa 2010 pantiin vireille 283 yrityssaneerausta, mikä on yhden saneerauksen verran enemmän kuin vuotta aiemmin. Saneerausmenettelyyn tammi-kesäkuussa 2010 haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan henkilökuntaa 2 646, mikä on 724 vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen konkurssit vähenivät selvästi kesäkuussa 2010”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat