Yhtyneet Insinöörit valittiin Vuoden 2009 Sähkösuunnittelijaksi

Vuoden 2009 Sähkösuunnittelijaksi on valittu vuonna 1986 perustettu Yhtyneet Insinöörit Oy, jonka toimitusjohtaja on Keijo Mäkinen. Asia julkistettiin Sähköisen talotekniikan Rakennuttajaseminaarissa Helsingissä 26. elokuuta. Vuoden sähkösuunnittelijan valitsevat yhdessä Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Sähkösuunnittelijat NSS ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry. 

Vuoden 2009 Sähkösuunnittelijaksi on valittu vuonna 1986 perustettu Yhtyneet Insinöörit Oy, jonka toimitusjohtaja on Keijo Mäkinen. Asia julkistettiin Sähköisen talotekniikan Rakennuttajaseminaarissa Helsingissä 26. elokuuta. Vuoden sähkösuunnittelijan valitsevat yhdessä Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Sähkösuunnittelijat NSS ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry. 

Vuoden Sähkösuunnittelijan valintaperusteita ovat monipuolinen osaaminen ja laaja näyttö monien erityyppisten ja teknisesti vaativien hankkeiden onnistuneesta toteuttamisesta. Valinta edellyttää myös menestystä liiketoiminnassa, kansainvälisyyttä ja erinomaista työnantajamainetta. Toimitusjohtajan aktiivisuus, kehityshakuisuus ja vaikuttaminen koko alan edistäjänä ovat niin ikään arviointikriteereinä.

Toimitusjohtaja Mäkinen iloitsee tunnustuksesta: ”Totta kai Vuoden 2009 sähkösuunnittelijaksi valinta on iloinen yllätys! Vuosikaudet olemme laadukkaasti toimineet ja tunnustus on osoitus, että tinkimättömyytemme on huomattu”.

Yhtyneet Insinöörit Oy:n palveluvalikoima sisältää rakennusten sähkösuunnittelun, tele-, turvallisuus- ja AV-järjestelmien suunnittelun sekä toteutuksen valvonnan. Yrityksen suunnittelukohteiden kirjoon kuuluvat toimisto- ja liikerakennukset, julkiset rakennukset, asuinrakennukset ja teollisuusrakennukset. Yritys on satsannut vahvasti vientiin, jossa projektit ovat painottuneet alueellisesti itäiseen Eurooppaan.

Yrityksellä on parhaillaan käynnissä sen historian mielenkiintoisin projekti, eduskuntatalon saneeraus, jonka on määrä valmistua Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhliin 2017. Kohde on huippuvaativa niin tekniikaltaan, järjestelmiltään kuin suojelunäkökohtienkin valossa.

Yhtyneiden Insinöörien liikevaihto oli viime tilikaudella noin 2 miljoonaa euroa. Toiminta on jatkunut taloudellisesti kannattavana myös matalasuhdanteessa, jonka aikana yritys on lisännyt henkilökuntansa määrää 27 henkilöön. Yritys sitouttaa nuoria osaajia ottamalla heitä pienillä osuuksilla myös omistajiksi. Nyt omistajia on kaikkiaan 11.

Yrityksellä on RAKLI SKOL ATL -sertifioitu toimintajärjestelmä, joka auditoidaan kahden vuoden välein. ”Henkilökunnan osaamisesta ja hyvinvoinnista seuraa asiakaslähtöinen ja korkealaatuinen toiminta, joka synnyttää luottamusta ja vaikeidenkin aikojen yli kestäviä yhteistyösuhteita”, sanoo toimitusjohtaja Mäkinen.

Tärkeä rooli rakentamisessa

Toimitusjohtaja Helena Kinnunen RAKLI:sta pitää tätä vuosittaista tunnustusta tarpeellisena nostamaan esiin sähköisen talotekniikan merkittävän roolin rakentamisessa. ”Hyvin laaditut ja toteutetut sähkö- ja telesuunnitelmat luovat pohjan rakennuksen toiminnalle ja energiatehokkuudelle koko sen elinkaaren ajaksi”, Kinnunen muistuttaa.

 STUL ry:n toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllönen perustelee Vuoden sähkösuunnittelija -tunnustusta yhteistyön onnistumisen näkökulmasta. ”Osaava sähkösuunnittelija edistää eri osapuolten keskinäisen yhteistyön sujuvuutta työmailla. Kun sävelet ovat selvät, sähläys jää pois, jolloin myös aikataulut ja kustannusraamit pitävät”, sanoo Kyllönen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yhtyneet Insinöörit valittiin Vuoden 2009 Sähkösuunnittelijaksi”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat