Aamulehti: Pirkanmaan liiton kaavoitusjohtaja on epäpätevä virkaan

Pirkanmaan liitto haki kolme vuotta sitten kaavoitusjohtajaa, jolla olisi laaja kokemus maakuntakaavoituksesta. Tehtävään valittiin Pirkkalan silloinen kaavoitusjohtaja Pekka Harstila. Valinnasta käytiin pitkään oikeutta. Tässä kuussa korkein hallinto-oikeus päätti, että Harstila oli epäpätevä virkaan. Asiasta kertoi 25. syyskuuta ilmestynyt Aamulehti.

Pirkanmaan liitto haki kolme vuotta sitten kaavoitusjohtajaa, jolla olisi laaja kokemus maakuntakaavoituksesta. Tehtävään valittiin Pirkkalan silloinen kaavoitusjohtaja Pekka Harstila. Valinnasta käytiin pitkään oikeutta. Tässä kuussa korkein hallinto-oikeus päätti, että Harstila oli epäpätevä virkaan. Asiasta kertoi 25. syyskuuta ilmestynyt Aamulehti.

KHO piti voimassa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden aikaisemman päätöksen, jonka mukaan Harstila ei ollut saanut aikaisemmissa viroissaan sellaista laajaa kokemusta, jota kyseiseen virkaan vaadittiin. 

Korkeimman oikeuden päätös merkitsee sitä, että Pirkanmaan liitto julistaa tämän viikon sunnuntaina maakuntakaavoitusjohtajan viran uuteen hakuun. Harstila ei sinänsä saa potkuja, sillä hän on toiminut oikeusprosessin ajan virassa määräaikaisena.

Oikeusjutun valituksellaan aikoinaan käynnistänyt Samuli Alppi oli Harstilan kilpahakija. Hän sanoo, ettei valittanut siksi, että olisi itse ollut Harstilaa pätevämpi. Silloin hakijoina oli kuitenkin kaksi henkilöä, jotka olivat toimineet vastaavissa viroissa muissa maakuntaliitoissa. Harstila ei ollut työskennellyt lainkaan maakuntaliitossa.

Pirkanmaan liitosta myönnetään, että laaja-sanaa ei olisi pitänyt käyttää tehtävään vaadittavan kokemuksen yhteydessä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että henkilö olisi tehnyt kyseistä työtä. Uudessa hakemuksessa haetaan henkilöä, jolla on riittävä kokemus.

Aamulehden tavoittama Harstila ei halunnut kommentoida asiaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Aamulehti: Pirkanmaan liiton kaavoitusjohtaja on epäpätevä virkaan”

  1. Kateus, se kateus! Kalatkin lähtee vedestä jne. Toivottavasti uuden haun jälkeen Harstila saa pitää virkansa. Nimittäin kyllähän kunnan kaavoitusjohtalla lienee riittävä pätevyys hommaan, mistä todistaa myös tehtävän menestyksekäs hoitaminen määräaikaisena.

    Ihmettelen minä tällaista valitusshowta! Mihin sillä on pyritty? Jäikö Alpin joku kaveri rannalle haussa ja usutti sitten Samulin valittamaan, kun ei itse kehdannut? Tapavalittaminen on kanssa niin sitä…

Vastaa