Kokeile kuukausi maksutta

Finpro: Urbaanit sopeutujat kroolaavat roskalaatikoissa

IEnnakointi auttaa yrityksiä valmistautumaan muutoksiin ja löytämään tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksia. Finpron ennakointiasiantuntijat ovat esimerkiksi luoneet maailmalta koottujen signaalien pohjalta urbaanit sopeutujat, uudenlaisen ihmisryhmän.  Sopeutujat saattavat vaikka rakentaa asuntonsa puuhun.

IEnnakointi auttaa yrityksiä valmistautumaan muutoksiin ja löytämään tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksia. Finpron ennakointiasiantuntijat ovat esimerkiksi luoneet maailmalta koottujen signaalien pohjalta urbaanit sopeutujat, uudenlaisen ihmisryhmän.  Sopeutujat saattavat vaikka rakentaa asuntonsa puuhun.

”Ihmisten tarpeet, lainsäädäntö, liiketoimintamallit ja teknologiat kehittyvät kiihtyvällä tahdilla, ja kuluttajien vaikutusvallan kasvu muuttaa liiketoimintaa globaalisti yhä sirpaloituneemmaksi. Yritysten on välttämätöntä tarkastella maailmaa uudella tavalla, jotta ne voivat tarttua nouseviin liiketoimintamahdollisuuksiin”, Finpron toimitusjohtaja Kari Häyrinen sanoo.

”Ennakointi mahdollistaa tulevien muutoksien havainnoinnin ja niihin valmistautumisen, nopeat ja ketterät strategiset liikkeet ja tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamisen. Nämä auttavat yrityksiä olemaan kehityksen kärjessä ja suuntaamaan resurssinsa tulevaisuuden kannalta oikeisiin kohteisiin”, Häyrinen jatkaa.

Finpro Foresight tuottaa jatkossa kaksi kertaa vuodessa ennakointinäkymiä, jotka auttavat yrityksiä löytämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja toimimaan joustavasti muuttuvassa maailmassa. Näkymien taustalla olevat signaalit kootaan Finpron maailmanlaajuisesta verkostosta, ja ne analysoidaan ennakointiasiantuntijoiden ja eri toimialojen asiantuntijoiden yhteistyönä.

Finpro on kansainvälinen ennakointitoimija Suomen kansallisessa innovaatioekosysteemissä, johon kuuluvat mm. Tekes, Sitra, TEM, ELY-keskukset ja FinNode-verkosto. Finpro toimii yhteistyössä myös muiden kansainvälisten ennakointitoimijoiden kanssa.

Seuraavaksi esimerkki tuoreesta ennakointinäkymästä, urbaanit sopeutujat, ja sen taustalla vaikuttavista ilmiöistä.

Finpron ennakointinäkymä 2015: Urbaanit sopeutujat ja sen taustalla vaikuttavat ilmiöt

Urbaanit sopeutujat haluavat muokata ympäristön ja vaikutuskanavat yksilölle sopiviksi ja kunkin hetken tarpeita vastaaviksi. Ihmiset eivät jää seuraamaan sivusta maailman muutosta, vaan vaativat vuorovaikutusta ja haluavat vaikuttaa ympäristön tapahtumiin yhä enenevässä määrin itse. Ihmisillä on tarve löytää luonto ja hengähdystilansa, vaikkakin se olisi keinotekoisesti tuotettu pala luontoa keskellä kaupunkia.

Luonto ja luonnonmukaisuus korostuvat, ja ihmiset arvostavat vähiä luonnonvaroja entistä enemmän. Uudistetaan vanhaa.

Materiaalien kehitystyö tarjoaa loputtomia uusia, innovatiivisia mahdollisuuksia: aistivaraisista metabolisiin hybridi- ja mutanttimateriaaleihin, kuten puunmuotoiset katuvalot valokuitukaapelista. Esimerkkejä luonnon läheisyydestä ovat myös luonnon raakamateriaaleilla sisustetut toimistot ja puihin rakennetut asunnot .

Urbaanien sopeutujien taustalla vaikuttaviin asioihin kuuluvat omavaraiset kaupungit. Siihen liittyy kiinteästi yhteisöllisyyden nousu, kestävät ja pysyvät arvot, jossa luodaan yhdessä parempaa.

Asukasystävälliset ja inspiroivat kaupunkikeitaat sekä arjen toimivuus ja elämyksellisyys korostuvat kaupunkisuunnittelussa. Myös kaupunkien uudistaminen on arvossaan: olemassa oleville kaupunkikohteille etsitään uusia käyttötapoja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Finpro: Urbaanit sopeutujat kroolaavat roskalaatikoissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat