Helsingin Yrittäjät: Uudessa maakuntakaavassa huomioitava metropolialueen yritysten tarpeet

Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan maakuntakaavavalmistelussa on aliarvioitu kaavoituksen ja maankäytön suunnittelun vaikutus yritystoiminnan sijoittumiseen, sanoo Helsingin Yrittäjät. Järjestö antoi Uudenmaan liitolle lausuntonsa maakuntakaavoituksesta.

Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan maakuntakaavavalmistelussa on aliarvioitu kaavoituksen ja maankäytön suunnittelun vaikutus yritystoiminnan sijoittumiseen, sanoo Helsingin Yrittäjät. Järjestö antoi Uudenmaan liitolle lausuntonsa maakuntakaavoituksesta.

”Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan liittojen alueella toimitilan hinta ja saatavuus vaikuttavat yritysten sijaintiin merkittävästi muuta Suomea enemmän. Tämä tulisi huomioida maakuntakaavassa seudun kehitykseen ja kilpailukykyyn oleellisesti vaikuttavana seikkana”, Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Pentti Rantala toteaa.

Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan maakunnat yhdistyvät 1. tammikuuta 2011. Molemmissa liitoissa vireillä olevat vaihemaakuntakaavat on tarkoitus yhdistää yhdeksi maakuntakaavatyöksi vuoden 2011 alusta. Kaavatyön pohjaksi maakuntaliitot ovat laatineet yhteistyössä kummankin maakunnan alueen kattavan rakennemalliselvityksen.

Vuoteen 2030 mennessä Helsingin seudun väkimäärän arvioidaan kasvavan 260 000 hengellä. Yrittäjäjärjestön mukaan tämä tarkoittaa myös mittavaa yritystoiminnan lisääntymistä. Se asettaa maankäytön suunnittelulle poikkeukselliset vaatimukset. 

Yrittäjäjärjestön mielestä maakuntakaavan rakennemalliluonnos ansaitsee kiitoksen selkeistä valinnoista, joilla maakuntaa halutaan kehittää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Yrittäjät: Uudessa maakuntakaavassa huomioitava metropolialueen yritysten tarpeet”

Jätä kommentti