Helsinkiläisten rakennusten piirustuksia saa nyt verkkopalvelusta

Kopioita helsinkiläisten rakennusten rakennuspiirustuksista voi nyt hankkia internetistä. Helsingin kaupungin rakennusvalvontaviraston Arska-internetpalvelun kautta löytää lähes minkä tahansa Helsingissä sijaitsevan rakennuksen rakennuspiirustukset pää- ja erityispiirustuksineen. Palvelussa on lähes kaksi ja puoli miljoonaa rakennuspiirustusta.

Kopioita helsinkiläisten rakennusten rakennuspiirustuksista voi nyt hankkia internetistä. Helsingin kaupungin rakennusvalvontaviraston Arska-internetpalvelun kautta löytää lähes minkä tahansa Helsingissä sijaitsevan rakennuksen rakennuspiirustukset pää- ja erityispiirustuksineen. Palvelussa on lähes kaksi ja puoli miljoonaa rakennuspiirustusta.

Palvelu sijaitsee Helsingin kaupungin Rakennusvalvontaviraston sivuilta. Palvelujun pääset tästä. Piirustukset löytää karttapohjaisessa palvelussa helpoiten rakennuksen katuosoitteella, mutta haluamiaan piirustuksia voi hakea myös pysyvällä rakennusnumerolla, rakennusluvan tunnuksella tai tuotenumerolla.

Piirustukset maksavat kolme euroa kappaleelta. Maksamisen jälkeen kuvat voidaan ladata palvelun kautta koneelle tai lähettää latausosoite annettuun sähköpostiosoitteeseen.

Piirustukset ovat digitoituja jäljennöksiä alkuperäisistä paperisista rakennuspiirustuksista, joita säilytetään Helsingin kaupungin rakennusvalvonnan arkistossa tai Helsingin kaupunginarkistossa. Palvelu päivittyy jatkuvasti sitä mukaa, kun rakennusvalvontavirastoon tulee uusia arkistoitavia rakennuspiirustuksia.

Palvelun kautta ei ole saatavilla julkisuuslain perusteella salassa pidettäviksi määriteltyjä, purettujen rakennusten eikä rauenneitten lupien piirustuksia. Vanhimmat piirustukset ovat 1800-luvulta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinkiläisten rakennusten piirustuksia saa nyt verkkopalvelusta”

Vastaa