Maanomistajat kiinnostuneita sijoittamaan tuulivoimapuistoihin

Jopa sadat pohjalaiset maanomistajat ovat kiinnostuneita sijoittamaan rahaa lähialueilleen suunniteltuihin tuulivoimapuistoihin. Vaasalainen EPV Tuulivoima Oy ryhtyy nyt selvittämään mahdollisuuksia tähän, ja tuloksia on määrä saada vielä loppusyksyn aikana.

Jopa sadat pohjalaiset maanomistajat ovat kiinnostuneita sijoittamaan rahaa lähialueilleen suunniteltuihin tuulivoimapuistoihin. Vaasalainen EPV Tuulivoima Oy ryhtyy nyt selvittämään mahdollisuuksia tähän, ja tuloksia on määrä saada vielä loppusyksyn aikana.

Yhtiöllä on vireillä hankkeet kahdeksan tuulivoimapuiston rakentamiseksi Pohjanmaalle ja Etelä-Pohjanmaalle. Alustavasti yhtiön ajatuksena on, että tuulivoimapuistosta noin puolen kilometrin säteellä maata omistavat voisivat halutessaan sijoittaa rahaa tuulivoimapuistoon.

Toimitusjohtaja Tomi Mäkipellon mukaan suunniteltujen tuulivoimapuistojen lähellä asuu satoja maanomistajia.

Muun muassa Ruotsissa on käytössä tuulivoiman osuuskuntamalli, jossa energiayhtiö ja maanomistajat omistavat osuuksia tuulivoimapuistosta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maanomistajat kiinnostuneita sijoittamaan tuulivoimapuistoihin”

Vastaa