Kokeile kuukausi maksutta

Ramboll osti Tuomi Yhtiöt

Konsulttitoimisto Ramboll laajentaa ja vahvistaa toimintaansa talonrakentamisen toimialalla ostamalla talotekniikan suunnitteluun erikoistuneen Tuomi Yhtiöt Oy:n koko osakekannan. Rambollin toimitusjohtaja Markku Moilasen mukaan yrityskauppa vastaa yhtiön kasvuodotuksiin ja tavoitteeseen tarjota monialaisia palveluita ”yhdeltä luukulta”. Tuomi Yhtiöt Oy jatkaa toistaiseksi toimintaansa omalla nimellään Rambollin tytäryhtiönä.

Konsulttitoimisto Ramboll laajentaa ja vahvistaa toimintaansa talonrakentamisen toimialalla ostamalla talotekniikan suunnitteluun erikoistuneen Tuomi Yhtiöt Oy:n koko osakekannan. Rambollin toimitusjohtaja Markku Moilasen mukaan yrityskauppa vastaa yhtiön kasvuodotuksiin ja tavoitteeseen tarjota monialaisia palveluita "yhdeltä luukulta". Tuomi Yhtiöt Oy jatkaa toistaiseksi toimintaansa omalla nimellään Rambollin tytäryhtiönä.

”Pitkäaikaisena kumppaninamme jo sadoissa yhteisissä hankkeissa toiminut Tuomi Yhtiöt täyttää parhaalla mahdollisella tavalla palveluissamme toistaiseksi olleen aukon. Esimerkiksi korjausrakentaminen, kestävän kehityksen periaatteet, kiinteistötietojen hallinta ja tietomallinnus ovat osa-alueita, joissa voimme yhteisesti kehittää palvelujamme asiakkaidemme eduksi”, Rambollin toimialajohtaja Ismo Tawast sanoo. 

”Yrityskauppa tuo toimintaamme valtavasti lisäpotkua. Se mahdollistaa toimintojen kehittämisen sekä luo tehokkaan alustan asiakkaiden palvelemiseksi paikallisesti kohdepaikkakunnalla Rambollin 27 toimipisteen kautta. Synergiaedut ovat kiistattomat sekä asiakas- että projektitoiminnassa. Toiminnoissamme ei ole päällekkäisyyksiä, vaan yhtiöt tukevat ja vahvistavat toisiaan”, Tuomi Yhtiöiden toimitusjohtaja Jarmo Piirainen puolestaan toteaa.

Valtakunnallisesti toimiva Tuomi Yhtiöt tarjoaa lvia- sekä sähköteknisen suunnittelun asiantuntijapalveluita. Yhtiö on toteuttanut yli 37-vuotisen toimintansa aikana yli 8 000 suunnittelukohdetta. Yrityksen liikevaihto on noin kolme miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee lähes 40 talotekniikan asiantuntijaa. Yhtiön toimitilat sijaitsevat Helsingissä Malmilla.

Ramboll toimii Suomessa noin 1 200 asiantuntijan voimin tarjoten konsultti- ja asiantuntijapalveluita talo-, infra-, teollisuus-, energia- sekä vesi- ja ympäristötoimialoilla ja liikkeenjohdon konsultoinnissa. Rambollin talonrakentamisen toimialalla Suomessa työskentelee noin 200 rakennuttamisen, rakennesuunnittelun, geotekniikan, kiinteistötiedonhallinnan, arkkitehtuurin, akustiikan sekä lvisa-suunnittelun ja ohjelmointitekniikan asiantuntijaa. Suomen Rambollin liikevaihto vuonna 2009 oli noin 90 miljoonaa euroa.

Ramboll Finland on osa kansainvälistä Ramboll Groupia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ramboll osti Tuomi Yhtiöt”

Vastaa