Technopolis käynnisti toiminnan Tallinnassa

Technopolis Oyj ja tallinnalainen Smart City Group As sekä sen tytäryhtiö Ülemiste City As allekirjoittivat torstaina 7. lokakuuta yhteisyrityksen perustamisasiakirjat ja toteuttivat osakekaupan. Technopolis omistaa perustetusta Technopolis Ülemistestä 51 prosenttia ja Ülemiste City As loput 49 prosenttia. Sopimus merkitsee samalla Technopoliksen toiminnan laajentumista Viroon. Technopolis kertoi Viron yhteisyrityksen perustamisaikeistaan ensimmäisen kerran jo maaliskuussa.

Technopolis Oyj ja tallinnalainen Smart City Group As sekä sen tytäryhtiö Ülemiste City As allekirjoittivat torstaina 7. lokakuuta yhteisyrityksen perustamisasiakirjat ja toteuttivat osakekaupan. Technopolis omistaa perustetusta Technopolis Ülemistestä 51 prosenttia ja Ülemiste City As loput 49 prosenttia. Sopimus merkitsee samalla Technopoliksen toiminnan laajentumista Viroon. Technopolis kertoi Viron yhteisyrityksen perustamisaikeistaan ensimmäisen kerran jo maaliskuussa.

”Technopolis Ülemiste on konsernimme ensimmäinen ulkomainen yritysostos ja se luo erinomaiset edellytykset kasvaa Virossa. Kumppanuus paikallisen toimijan kanssa mahdollistaa nopean pääsyn Tallinnan markkinoille. Technopolis Ülemisten osuus Tallinnan toimistokannasta on noin 10 prosenttia ja yrityskeskittymä sopii jo nyt tasoltaan ja asiakaskunnaltaan täydellisesti Technopoliksen portfolioon”, Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang toteaa.

”Lähdemme heti lanseeraamaan Technopoliksen konseptin mukaisia yritys- ja kehityspalveluita. Yrityspalveluiden tarjontaa laajennetaan ja nykyiset palvelut yhdenmukaistetaan, mikä pitkällä tähtäimellä auttaa asiakkaiden sitouttamisessa ja luo kassavirtaa. Kehityspalveluiden rahoituspalvelut sekä match making -palvelut tulevat olemaan Technopolis Ülemisten asiakkaille oiva kanava päästä kontaktiin kansainvälisen riskirahoituksen sekä Technopoliksen suomalaisten ja venäläisten asiakasyritysten kanssa” Technopolis Ülemisten johtaja Gert Jostov sanoo.

Technopolis Ülemistessä on vuokrattavia tiloja noin 70 000 neliömetriä, josta noin 46 000 neliömetriä on nykyaikaista toimistotilaa. Yhtiöllä on myös noin 150 000 neliömetriä toimistotilojen rakennusoikeutta. Technopolis Ülemisten yritysarvo on 63,5 miljoonaa euroa ja lainojen kokonaismäärä noin 43 miljoonaa euroa. Perustetun Technopolis Ülemisten vuotuinen pro forma -liikevaihto on 4,5 miljoonaa euroa ja käyttökate 3,6 miljoonaa euroa.

Technopolis maksoi osuudestaan Technopolis Ülemistessä 9,43 miljoonaa euroa perustuen maaliskuussa tehtyyn sopimukseen. Hinta tarkentuu myöhemmin nettovelka-aseman perusteella. Lisäksi yhteisyrityksen kahden seuraavan vuoden tuloksiin perustuen maksetaan lisäkauppahintaa 0,5 miljoonaa euroa, mikäli sovitut tavoitteet saavutetaan.

”Technopolis Ülemisten rahoitus järjestyi Swedbankilta. Neuvottelimme pitkäaikaisen, kumpaakin Technopolis Ülemisten omistajatahoa tyydyttävän sopimuksen. Saimme tueksemme markkinan hyvin tuntevan ja luotettavan rahoituskumppanin. Toivottavasti voimme jatkaa yhteistyötä Technopoliksen kartoittaessa kasvumahdollisuuksia”, Technopoliksen talousjohtaja Reijo Tauriainen kertoo.

Swedbank Viron toimitusjohtaja Priit Perens pitää Technopoliksen tuloa paikallisille markkinoille tervetulleena. ”Roolimme rahoittajana on tukea korkean potentiaalin yrityksiä.”

Technopolis Ülemiste -sopimuksen toteuduttua Technopolis-konsernin johto arvioi yhtiön liikevaihdon ja käyttökatteen kasvavan 2-4 prosenttia vuonna 2010. Aiemmin ilmoitettu liikevaihdon ja käyttökatteen kasvu oli 0-2 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Technopolis käynnisti toiminnan Tallinnassa”

Jätä kommentti