Työpanokset kallistuivat eniten syyskuussa

Rakennuskustannusten kokonaisindeksi nousi 0,1 prosenttia kuluvan vuoden elokuusta syyskuuhun. Työpanosten hinnat nousivat 0,2 prosenttia, tarvikepanosten ja muiden panosten hinnat 0,1 prosenttia. Tarvikepanoksista kovimmassa nousussa olivat puuovet, kun taas tiilikate halpeni eniten. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennuskustannusindeksistä.

Rakennuskustannusten kokonaisindeksi nousi 0,1 prosenttia kuluvan vuoden elokuusta syyskuuhun. Työpanosten hinnat nousivat 0,2 prosenttia, tarvikepanosten ja muiden panosten hinnat 0,1 prosenttia. Tarvikepanoksista kovimmassa nousussa olivat puuovet, kun taas tiilikate halpeni eniten. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennuskustannusindeksistä.

image

Puuovien hinta kallistui elokuusta syyskuuhun 1,5 prosenttia. Vaikka puuovet olivatkin kuukausitasolla kovimmassa nousussa, vuositasolla niiden hinta kallistui vain prosentin verran. Eniten vuodessa kallistui betoniteräs 29 prosenttia. Kuukaudessa sen hinta kallistui vain 0,8 prosenttia.

Tiilikate halpeni kuukaudessa 3,7 prosenttia. Vuositasolla sen hinnanlasku jäi vaatimattomaksi, vain 0,1 prosenttiin. Muiden halvenneiden tarvikkeiden hinnanpudotukset jäivät kuukausitasolla selvästi alemmiksi. Vuositasolla eniten halpenivat ulkovarusteet 3,9 prosenttia.

Rahoituksen hinta jatkoi laskuaan

Muiden panosten osalta suurimmat muutokset nähtiin syyskuussa työmaan energiassa, rahoituksessa sekä  kuljetuksissa. Muutokset olivat kuitenkin kuukausitasolla varsin pieniä.

Työmaan energian hinta oli nousussa sekä kuukausi- että vuositasolla. Sen hinta nousi kuukaudessa 0,7 prosenttia, kun vuodessa se kallistui 8,5 prosenttia. Kuljetusten hinta nousi kuukaudessa 0,9 prosenttia ja vuodessa 2,2 prosenttia.

Rahoituksen hinta laski sekä kuukausi- että vuositasolla. Syyskuussa rahoitus halpeni 1,8 prosenttia. Vuodessa sen hinta laski 18,2 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Työpanokset kallistuivat eniten syyskuussa”

Vastaa