Kokeile kuukausi maksutta

Verstas Arkkitehdit voitti arkkitehtikutsukilpailun Jyväskylässä

Helsinkiläisen Verstas Arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Noste” on voittanut Jyväskylän Hämeenkadun alueen arkkitehtikutsukilpailun. Kilpailuun oli kutsuttu kuusi arkkitehtitoimistoa. Tulokset julkistettiin torstaina 28. lokakuuta.

Helsinkiläisen Verstas Arkkitehdit Oy:n ehdotus "Noste" on voittanut Jyväskylän Hämeenkadun alueen arkkitehtikutsukilpailun. Kilpailuun oli kutsuttu kuusi arkkitehtitoimistoa. Tulokset julkistettiin torstaina 28. lokakuuta.

image

Voittaneen ehdotuksen tekijät olivat arkkitehtiylioppilas Väinö Nikkilä sekä arkkitehdit Jussi Palva, Riina Palva ja Ilkka Salminen. Avustajina toimivat arkkitehtiylioppilas Aapo Airas sekä arkkitehdit Gerrie Bekhuis, Antti Carlson, Ville Nurkka ja Jari Saajo.

Hannikaisenkadun ja Vapaudenkadun väliin jäävä kiilamainen kilpailualue sijaitsee Jyväskylän historiallisen ruutukaava-alueen reunalla ja sillä on erityinen kaupunkikuvallinen merkitys lähestyttäessä Jyväskylää lounaasta sisääntuloväylää pitkin.

Kilpailun tarkoituksena oli laatia alueelle omaleimainen, vetovoimainen ja teknistaloudellisesti toteutuskelpoinen asuin- ja liikekorttelisuunnitelma joka hyödyntää alueen maisemallisia, kulttuurihistoriallisia ja kaupunkikuvallisia elementtejä.

Palkintolautakunnan mukaan voittanut ehdotus on korttelirakenteeltaan ja rakennustyypeiltään monipuolinen. Lisäksi asuin- ja toimitilakorttelien käsittely omina kokonaisuuksinaan on kaupunkikuvan ja vaiheittain toteuttamisenkannalta onnistunut ratkaisu. Vapaudenkadun suuntaan ratkaisu on kaupunkikuvallisesti luonteva. Pistetalot hyödyntävät ympäröivää rakennettua ympäristöä ja suurmaisemaan avautuvia näkymiä. Casa Laurenin asemaa kaupunkikuvassa on kunnioitettu hienovaraisesti.

Edelleen palkintolautakunta katsoo, että Hannikaisenkadun varren jättäminen avoimen puistomaiseksi on rohkea ratkaisu. Uusi rakentaminen on sovitettu pienimittakaavaisina rivitaloina Juomatehtaan rakennuksiin. Matalat rakennukset avaavat pistetalojen asunnoille komeat näkymät suurmaisemaan ja korostavat alueen topografian antamia lähtökohtia.

Kilpailuun oli kutsuttu mukaan Arkkitehtuuritoimisto AT (Jyväskylä), Arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula (Helsinki), Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy (Helsinki), KSOY (Tampere), Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy, (Tampere) ja Verstas Arkkitehdit Oy (Helsinki).

Arkkitehtikutsukilpailun järjestivät Jyväskylän kaupunki, Senaatti-kiinteistöt, Lemminkäinen talo Oy Keski- ja Lounais-Suomi ja Sato Rakennuttajat Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Verstas Arkkitehdit voitti arkkitehtikutsukilpailun Jyväskylässä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat