A-Insinöörit ostamassa Laatukonsultit

A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy ja Laatukonsultit Oy ovat allekirjoittaneet esisopimuksen, jonka mukaan rakennuttamisen sekä laadunhallinnan ja -tarkastuksen konsultointipalveluita tarjoava Laatukonsultit siirtyy A-Insinöörien omistukseen keväällä 2011. Laatukonsulttien toiminta jatkuu normaalisi omalla yritysnimellä, mutta samalla sen palvelut liitetään A-Insinöörien Infrarakennuttamisen palvelukokonaisuuteen. Laatukonsulttien toimitusjohtaja Mauno Peltokorpi jatkaa tehtävässään.

A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy ja Laatukonsultit Oy ovat allekirjoittaneet esisopimuksen, jonka mukaan rakennuttamisen sekä laadunhallinnan ja -tarkastuksen konsultointipalveluita tarjoava Laatukonsultit siirtyy A-Insinöörien omistukseen keväällä 2011. Laatukonsulttien toiminta jatkuu normaalisi omalla yritysnimellä, mutta samalla sen palvelut liitetään A-Insinöörien Infrarakennuttamisen palvelukokonaisuuteen. Laatukonsulttien toimitusjohtaja Mauno Peltokorpi jatkaa tehtävässään.

Yrityskauppa on osa A-Insinöörien strategiaa ja tukee yhtiön maltillisen kasvun linjaa. A-Insinöörien tavoitteena on markkina-aseman vahvistaminen sen päämarkkina-alueilla Etelä-Suomessa.

”Yrityskauppa on meille niitä askeleita, joilla kehitämme palvelutarjontaamme ja liiketoimintaamme. Laatukonsultit Oy:n toimialue on koko Suomi ja tämä yritysosto tukee infrarakennuttamisen palvelujen tarjontaa erityisesti pääkaupunkiseudulla”, A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:n toimitusjohtaja Antti Varpe toteaa.

Yrityskaupalla A-Insinöörit vahvistaa asiantuntijaverkostoaan erityisesti siltojen ja vaativien erikoisrakenteiden laaduntarkastuksessa ja -valvonnassa.

”A-Insinööreiltä tämä on selkeä kannanotto nykyiseen rakentamisen kulttuuriin. Laatuun ja kestävyyteen tulee kiinnittää enemmän huomiota. Esimerkiksi rakennuttajien ja suunnittelijoiden ammattitaidolla, kokemuksella ja osaamisella on merkittävä rooli rakennushankkeen onnistumisessa”, A-Insinöörien toimitusjohtaja Petri Laurikka kertoo.

Vuonna 1989 perustetun Laatukonsulttien laaduntarkastuskohteita ovat olleet monet suuret infrahankkeet, joista esimerkkeinä ovat Hakamäentien taitorakenteet, E18-tien sillat sekä Aleksanterinkadun silta Porvoossa ja Isohaaran silta Kemissä.

A-Insinöörit-konsernin muodostavat A-Insinöörit Oy, A-Insinöörit Suunnittelu Oy, A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy, A-Insinöörit Geotesti Oy, Turun Juva Oy sekä ensi keväästä Laatukonsultit Oy. Yhtiö on perustettu vuonna 1959, ja sen palveluksessa on yli 300 talo-, teollisuus- ja infrarakentamisen sekä kiinteistönpidon ja korjaussuunnittelun asiantuntijaa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2009 oli 25,5 miljoonaa euroa. Toimipaikat sijaitsevat Tampereella, Espoossa, Turussa sekä Pietarissa. 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “A-Insinöörit ostamassa Laatukonsultit”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi