Heikki Laherma Sweco Paatela Architectsin toimitusjohtajaksi

Arkkitehti Heikki Laherma seuraa Mikael Paatelaa arkkitehtitoimisto Sweco Paatela Architectsin toimitusjohtajana. Laherma tuli Sweco Paatela Architectsin palvelukseen vuonna 2008 ja nimitettiin varatoimitusjohtajaksi vuosi sitten. Mikael Paatela jatkaa edelleen yrityksessä kehitys- ja hankesuunnittelun erityisasiantuntijana.

Arkkitehti Heikki Laherma seuraa Mikael Paatelaa arkkitehtitoimisto Sweco Paatela Architectsin toimitusjohtajana. Laherma tuli Sweco Paatela Architectsin palvelukseen vuonna 2008 ja nimitettiin varatoimitusjohtajaksi vuosi sitten. Mikael Paatela jatkaa edelleen yrityksessä kehitys- ja hankesuunnittelun erityisasiantuntijana.

”On mielenkiintoista työskennellä arkkitehtitoimistossa, joka on toiminut terveydenhoitoalan arkkitehtisuunnittelijana jo 90 vuoden ajan. Sweco on tuonut yrityksen toimintaan mukaan uusia tekijöitä, joiden kanssa työskenteleminen tulee olemaan hyvin mielenkiintoista”, Laherma sanoo.

”Yksi tavoitteistani on lisätä yhteistyötä muiden suomalaisten Sweco-yritysten kesken.” Toinen Laherman tavoitteista on löytää yritykselle kokonaan uusia markkinoita ja toimialoja. Hoitosektori säilyy kuitenkin Sweco Paatelan toimintojen selkärankana.

”Tällä hetkellä meitä työllistää Turun yliopistollisen keskussairaalan laajennus. Meneillään on myös pienempiä projekteja Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa sekä Salon aluesairaalan laajennuksen ja saneerauksen esisuunnittelu”, Laherma kertoo.

Laherma on työskennellyt terveydenhoidon arkkitehtuurin alalla 25 vuotta ja erikoistunut ennen kaikkea korjausrakentamiseen. Hän on syntynyt Helsingissä ja opiskeli arkkitehtuuria Teknillisessä korkeakoulussa Espoossa. Hänellä on parhaillaan tekeillä tohtorinväitöskirja Aalto-yliopiston Tekniseen korkeakouluun.

Sweco osti arkkitehtitoimisto Paatela-Paatela & Co:n kesällä 2005. Espoossa sijaitseva yritys työllistää tällä hetkellä 22 henkeä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Heikki Laherma Sweco Paatela Architectsin toimitusjohtajaksi”

Vastaa