Kokeile kuukausi maksutta

Saraco vetämään asuinkerrostalon ryhmärakennuttamishanketta Jätkäsaaressa

Helsingin kaupunki on myöntänyt kiinteistökehitys- ja rakennuttajatoimisto Saraco D&M Oy:lle tonttivarauksen Jätkäsaareen asuinkerrostalon ryhmärakennuttamishanketta varten. Hankkeen arkkitehtisuunnittelu on käynnistetty ja asukasryhmän kerääminen alkaa loppuvuonna. Valmiisiin asuntoihin asukkaat pääsevät muuttamaan alustavan aikataulun mukaan loppuvuodesta 2012 tai alkuvuodesta 2013.

Helsingin kaupunki on myöntänyt kiinteistökehitys- ja rakennuttajatoimisto Saraco D&M Oy:lle tonttivarauksen Jätkäsaareen asuinkerrostalon ryhmärakennuttamishanketta varten. Hankkeen arkkitehtisuunnittelu on käynnistetty ja asukasryhmän kerääminen alkaa loppuvuonna. Valmiisiin asuntoihin asukkaat pääsevät muuttamaan alustavan aikataulun mukaan loppuvuodesta 2012 tai alkuvuodesta 2013.

Kuuntele juttu

Ryhmärakennuttamishanke nousee Juutinraumankadun ja Hietasaarenkujan kulmaan Jätkäsaaressa. Hitas-ehdoilla toteutettavaan asuinkerrostaloon rakennetaan erityisesti lapsiperheiden arkeen soveltuvia asuntoja. Asuntojen yhteyteen on mahdollista rakentaa myös pienehköjä sivuasuntoja itsenäisiksi huoneistoiksi. Yksiön tai pienen kaksion kokoiset sivuasunnot tuovat asukkaiden elämään muuntojoustavuutta elämäntilanteiden ja asumistarpeiden muuttuessa.

Ryhmärakennuttaminen on vaihtoehto tavanomaiselle rakennusliikevetoiselle asuntotuotannolle. Asiantuntijaohjatussa ryhmärakennuttamisessa asukkaiden perustama asuntoyhtiö rakennuttaa asukkaiden tarpeita vastaavat asunnot asiantuntijoiden ohjauksessa. Hanketta vetävä asiantuntijayritys, tässä tapauksessa Saraco, kilpailuttaa urakat ja hankinnat asuntoyhtiön lukuun. Kilpailuttamisesta seuraava kustannushyöty tulee asuntoyhtiölle, kun taas Saraco veloittaa palveluistaan markkinahintaisen palkkion. Palkkion perusteet ovat avoimesti asukkaiden tiedossa ja osa asuntoyhtiön kokonaiskustannuksia.

Ryhmärakennuttamisessa asuntojen hankintahinta muodostuu kilpailutettujen rakentamiskustannusten perusteella. Markkinahinnan ja kustannusten välinen ero jää asukkaan eduksi erityisesti hintasääntelemättömissä asunnoissa.

Ryhmärakennuttamismallia voidaan soveltaa tehokkaimmin useita asuntoja käsittävissä erillis-, rivi- ja kerrostalohankkeissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Saraco vetämään asuinkerrostalon ryhmärakennuttamishanketta Jätkäsaaressa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat