Espoon valtuusto hyväksyi Histan osayleiskaavan

Espoon kaupunginvaltuusto on maanantaina 13. joulukuuta hyväksynyt pitkään väännetyn Hista-Siikajärvi-Nupuri-osayleiskaavan äänin 43-20. Kyseessä on todella suuri noin 1 400 hehtaarin alue Länsi-Espoossa. Tavoitteena on, että alueelle muodostuu tehokkaaseen joukkoliikennejärjestelmään tukeutuva pääasiassa pientaloasumiseen perustuva noin 19 000 asukkaan ja noin 5 200 työpaikan kaupunginosa. Alueen toteutuminen on ajoitettu vuoteen 2030.

Espoon kaupunginvaltuusto on maanantaina 13. joulukuuta hyväksynyt pitkään väännetyn Hista-Siikajärvi-Nupuri-osayleiskaavan äänin 43-20. Kyseessä on todella suuri noin 1 400 hehtaarin alue Länsi-Espoossa. Tavoitteena on, että alueelle muodostuu tehokkaaseen joukkoliikennejärjestelmään tukeutuva pääasiassa pientaloasumiseen perustuva noin 19 000 asukkaan ja noin 5 200 työpaikan kaupunginosa. Alueen toteutuminen on ajoitettu vuoteen 2030.

Osayleiskaava-alue sijaitsee Länsi-Espoossa Turunväylän pohjoispuolella noin kahdeksan kilometriä Espoon keskuksesta luoteeseen. Espoon kaupunki omistaa kaava-alueesta noin 360 hehtaaria ja Hista-maatalousyhtymä noin 250 hehtaaria. Yksityisiä maanomistajia osayleiskaava-alueella on yhteensä yli 300 ja asukkaita vuoden 2009 alussa noin 900.

Hista-Siikajärvi-Nupuri-osayleiskaava on edennyt hyvin hitaasti Espoon hallinnossa. Sen vireille tulosta on ilmoitettu jo Espoon vuoden 2000 kaavoituskatsauksessa ja alueen suunnittelu on ollut mukana kaavoituksen työohjelmassa 2005-2006 lähtien.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon valtuusto hyväksyi Histan osayleiskaavan”

Vastaa