Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkanen sijoittajaryhmän omistukseen

Wise Group Finland Oy on 1. joulukuuta hankkinut rakennesuunnitteluun keskittyvän Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkanen Oy:n koko osakekannan. Wise Groupin enemmistön omistaa sijoittajaryhmä. Ylimäki & Tinkasen aikaisemmat omistajat Rauli Ylimäki ja Harri Tinkanen sekä yhtiön toimiva johto tulevat Wise Groupin merkittäviksi vähemmistöosakkaiksi.

Wise Group Finland Oy on 1. joulukuuta hankkinut rakennesuunnitteluun keskittyvän Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkanen Oy:n koko osakekannan. Wise Groupin enemmistön omistaa sijoittajaryhmä. Ylimäki & Tinkasen aikaisemmat omistajat Rauli Ylimäki ja Harri Tinkanen sekä yhtiön toimiva johto tulevat Wise Groupin merkittäviksi vähemmistöosakkaiksi.

Yritysjärjestelyn myötä Rauli Ylimäki ja Harri Tinkanen vaihtavat rooleja yrityksen johdossa. Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkasen toimitusjohtajana sen perustamisesta lähtien toiminut Rauli Ylimäki siirtää tehtävän nyt Harri Tinkaselle. Ylimäki ottaa itse yhtiön kehitysjohtajan tehtävät. Tinkanen ja Ylimäki on nimitetty samoihin tehtäviin myös Wise Groupin johdossa.

Talonrakennuksen suunnitteluala elää murrosvaihetta suunnitteluvaatimusten kasvaessa, jolloin yrityksiltä vaaditaan aiempaa suurempia kehitysresursseja.

”Ylimäki & Tinkanen omaa erittäin vahvan tilaus- ja asiakaskannan. Laajemman omistajakunnan tuoman lisävoiman avulla pystymme hakemaan hallittua kasvua myös yritysostoin, jolloin pystymme paremmin vastaamaan asiakaskuntamme kysyntään ja turvaamme yrityksen kehityksen tulevaisuudessa”, Rauli Ylimäki kertoo.

Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkanen on perustettu vuonna 1984, ja yhtiö on tehnyt vientitoimintaa vuodesta 1992 alkaen. Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Kotkassa ja  sivutoimisto Helsingissä. Yhtiön vuoden 2010 liikevaihdoksi tulee noin 4,5 miljoonaa euroa. Henkilöstöä yhtiössä on 59.

Taustalla pääomasijoitusyhtiö

Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkasen osakekannan hankkineen Wise Groupin sijoittajaryhmä on pääomasijoitusyhtiö Helmet Business Mentors Oy:n kokoama. Helmet Business Mentors Oy on sijoittanut varoja yli 40 yritykseen. Neljän rahaston lisäksi Helmetin sijoittajina on joukko kotimaisia ja ulkomaisia ammattimaisesti sijoittavia yksityishenkilöitä, vakuutusyhtiöitä ja muita instituutioita. Helmetin kantava voima on joukko kokeneita suomalaisia teollisuusjohtajia.

”Tavoitteenamme on yhdessä Ylimäki & Tinkasen erittäin osaavien avainhenkilöiden kanssa rakentaa merkittävä toimija talonrakennuksen suunnitteluun niin Suomessa kuin Venäjällä”, Helmetin osakas ja Wise Groupin hallituksen jäsen Timo Hyvönen toteaa.

”Consilium Corporate Finance Oy:n partnerit Pekka Lindholm ja Tuomo Alamäki ovat olleet laatimassa strategista suunnitelmaa, jonka tavoitteena on synnyttää talonrakennuksen suunnitteluun merkittävä, monipuolinen toimija, missä olen yhdessä Erkki Kuparin ja Eero Rantalan kanssa toiminut neuvonantajana”, Wise Groupin hallituksen puheenjohtaja Lauri Hintikka kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkanen sijoittajaryhmän omistukseen”

Jätä kommentti