Suomessa tehdään paljon turhia homekorjauksia, sillä rakennuksia vaivaavien sisäilmaongelmien syy ei usein olekaan homeessa, kirjoittaa Kaleva. Lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan suurin syyllinen ongelmiin on muovimattojen ja kosteuden yhteisvaikutuksesta syntyvässä 2-etyyliheksanoli-nimisessä yhdisteessä.

Kaleva: Sisäilmaongelmien syy ei usein olekaan homeessa

Suomessa tehdään paljon turhia homekorjauksia, sillä rakennuksia vaivaavien sisäilmaongelmien syy ei usein olekaan homeessa, kirjoittaa Kaleva. Lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan suurin syyllinen ongelmiin on muovimattojen ja kosteuden yhteisvaikutuksesta syntyvässä 2-etyyliheksanoli-nimisessä yhdisteessä.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Sisäilman tutkimiseen erikoistuneen Ositum-yhtiön toimialajohtaja Merja Mikkonen sanoo, että kolmessa tapauksessa neljästä sisäilmaongelmat ovat 2-etyyliheksanolin aiheuttamia. Mikkosen mukaan betonirunkoisissa rakennuksissa ei oikeastaan edes ole paljon mahdollisuuksia homeen syntymiselle.

2-etyyliheksanolin ihmiselle aiheuttamat oireet muistuttavat homeen aiheuttamia oireita. Yhdistettä esiintyy kaikenikäisissä 1960-luvulta alkaen tehdyissä rakennuksissa. Kosteutta kertyy maton alle ja betonirakenteisiin usein rakennusvirheen takia.
Mikkosen mukaan pieni ilmamittaus paljastaa yhdisteen heti.

http://www.kaleva.fi/uutiset/suomessa-tehdaan-paljon-turhia-homekorjauksia/882069

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaleva: Sisäilmaongelmien syy ei usein olekaan homeessa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi