RTL valitsi Juhani Karhun vuoden rakennuttajakonsultiksi

A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:n aluejohtaja Juhani Karhu on valittu vuoden rakennuttajakonsultiksi. Palkitsemisraadin mielestä Karhun vahvuuksia ovat monipuolisuus, kokemus vaativista rakennushankkeista ja kyky asettua hankkeessa sekä rakennuttajan että urakoitsijan asemaan. Karhu on toiminut projektinjohtajana esimerkiksi Musiikkitalon sekä Vuosaaren sataman portti- ja logistiikkakeskusten hankkeissa.

A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:n aluejohtaja Juhani Karhu on valittu vuoden rakennuttajakonsultiksi. Palkitsemisraadin mielestä Karhun vahvuuksia ovat monipuolisuus, kokemus vaativista rakennushankkeista ja kyky asettua hankkeessa sekä rakennuttajan että urakoitsijan asemaan. Karhu on toiminut projektinjohtajana esimerkiksi Musiikkitalon sekä Vuosaaren sataman portti- ja logistiikkakeskusten hankkeissa.

Raati luonnehtii Karhua erittäin yhteistyökykyiseksi ja tasapuoliseksi kaikkia projektin osapuolia kohtaan. Hänen työskentelytapansa on suunnitelmallinen, mutta hän pystyy sopeutumaan myös yllättäviin tilanteisiin, joissa etsii aktiivisesti kaikkia osapuolia tyydyttäviä ratkaisuja. Karhu osaa hankkeissa huomioida niin hankkeen taloudelliset ja laadulliset kuin sen koko elinkaareenkin liittyvät näkökohdat, kuten ympäristövaikutukset.

Karhu on taitava neuvottelija ja työssään tunnollinen ja ahkera. Karhu hallitsee sopimus- ja muut rakennuttamisen perusasiat, mikä on ehdoton edellytys tilaajan luottohenkilönä toimimiselle. Rakennuttajakonsultin on tunnettava perinpohjaisesti hankekokonaisuus ja osattava hallita muun muassa kustannusten kehitystä.

Yksi Karhun valintaan vuoden rakennuttajakonsultiksi vaikuttaneista seikoista oli se, että hän on aktiivisesti pyrkinyt etsimään uusia ja entistä parempia toimintatapoja ja näkökulmia toteuttamissaan hankkeissa. Jatkuvan oman osaamisensa päivittämisen lisäksi Karhu on ollut aina mielellään mukana myös kehittämässä alan yhteisiä toimintamalleja ja jakanut tietämystään.

Vuoden rakennuttajakonsultti valittiin nyt ensimmäistä kertaa. Valinnan suoritti rakennuttajatoimistojen Liitto RTL ja se julkistettiin Rakennuttajapäivillä Hämeenlinnassa torstaina 20. tammikuuta. Palkitsemisella halutaan tuoda esiin tämän jatkuvasti kasvavan ammattikunnan merkitystä ja nostaa esiin rakennuttamisen osaajia.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “RTL valitsi Juhani Karhun vuoden rakennuttajakonsultiksi”

  1. Onneksi olkoon ! Hyvä valinta ! Kunpa muutkin rakennuttajakonsultit olisivat niin yhteistyökykyisiä kuin Jussi. Eivätkä katsoisi pelkästään oman laskutuksen kasvamisen ja omien mokien peittämisen perään.

Vastaa