Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistön ylläpidon kustannusten nousuvauhti kiihtyy

Kiinteistön ylläpidon kustannusten nousuvauhti näyttää olevan kiihtymässä. Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat vuoden 2010 viimeisellä neljänneksellä 3,9 prosenttia vuoden 2009 vastaavasta ajanjaksosta. Vielä viime vuoden kolmosneljänneksellä vuotuinen kustannusten nousuvauhti oli 3,2 prosenttia ja toisella neljänneksellä 2,7 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä.

Kiinteistön ylläpidon kustannusten nousuvauhti näyttää olevan kiihtymässä. Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat vuoden 2010 viimeisellä neljänneksellä 3,9 prosenttia vuoden 2009 vastaavasta ajanjaksosta. Vielä viime vuoden kolmosneljänneksellä vuotuinen kustannusten nousuvauhti oli 3,2 prosenttia ja toisella neljänneksellä 2,7 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä.

Ylläpitokustannuksista vuodessa eniten kallistui kevyt polttoöljy, 31,4 prosenttia. Käyttösähkön kustannukset nousivat 8,4 prosenttia, lämpökustannukset 7,5 prosenttia, työkustannukset 1,2 prosenttia, tarveaineiden kustannukset 2,0 prosenttia ja muut kustannukset 0,9 prosenttia.

Talotyypeittäin tarkasteltuna eniten nousivat teollisuushallien ylläpitokustannukset, 6,0 prosenttia. Koulurakennusten ylläpitokustannukset nousivat 4,0 prosenttia, terveyskeskusten 3,4 prosenttia, toimistorakennusten ja asuinkerrostalojen 3,1 prosenttia sekä myymälärakennusten 3,6 prosenttia.

Jos kustannusten nousuvauhtia tarkastellaan lyhyemmällä kolmen kuukauden jaksolla, kiinteistön ylläpidon kustannusten kokonaisindeksi nousi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 1,2 prosenttia kolmannesta vuosineljänneksestä. Kolmea kuukautta aiemmin kustannukset kohosivat 0,7 prosenttia edellisneljänneksestä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistön ylläpidon kustannusten nousuvauhti kiihtyy”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat