Aran johtokunta ei esitä lisätoimenpiteitä Nuorisosäätiölle

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) johtokunta on käsitellyt 11. maaliskuuta pitämässään kokouksessa Aran Nuorisosäätiöstä tekemää tarkastusta. Ympäristöministeriö on pyytänyt johtokunnan kannanottoa tarkastuskertomuksessa esiin tulleisiin seikkoihin ja mahdollisiin jatkotoimenpiteisiin. Aran johtokunnan mukaan Nuorisosäätiön toiminnassa ei kuitenkaan ole ilmennyt sellaisia puutteita, että olisi olemassa perusteet muihin kuin jo tarkastuskertomuksessa esitettyihin toimenpiteisiin.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) johtokunta on käsitellyt 11. maaliskuuta pitämässään kokouksessa Aran Nuorisosäätiöstä tekemää tarkastusta. Ympäristöministeriö on pyytänyt johtokunnan kannanottoa tarkastuskertomuksessa esiin tulleisiin seikkoihin ja mahdollisiin jatkotoimenpiteisiin. Aran johtokunnan mukaan Nuorisosäätiön toiminnassa ei kuitenkaan ole ilmennyt sellaisia puutteita, että olisi olemassa perusteet muihin kuin jo tarkastuskertomuksessa esitettyihin toimenpiteisiin.

Johtokunnan näkemyksen mukaan Aran laatimassa tarkastuskertomuksessa esitetyt toimenpiteet ja huomautukset vastaavat Aran valvonnassa yleisesti noudatettuja menettelytapoja, joilla yhteisöjä opastetaan ja kehotetaan korjaamaan toimintaansa liittyviä puutteita vastaamaan arava- ja korkotukilainsäädännön tarkoitusta ja periaatteita.

Aran johtokunnan mukaan Nuorisosäätiön yleishyödylliseksi yhteisöksi nimeämisen peruuttamiselle ja aravalainan irtisanomiselle, korkotuen lakkauttamiselle tai avustusten takaisinperinnälle ei ole perusteita.

 

Johtokunta yhtyy niihin tarkastuskertomuksessa esitettyihin toimenpiteisiin, joita Nuorisosäätiötä on pyydetty tekemään ja joihin se on jo osittain ryhtynyt ja luvannut ryhtyä. Näitä toimenpiteitä ovat muun muassa kokouspalkkiokäytännön ja säätiön muun varojen käytön kohtuullistaminen, vuokranmääritystä koskevan ohjeistuksen tarkempi noudattaminen ja isännöintipalkkioiden alentaminen.

Johtokunta kehottaa säätiötä lisäksi tulevassa toiminnassaan kiinnittämään erityistä huomiota yleishyödylliseksi asuntoyhteisöksi nimetyn yhteisön toimintaan liittyviin yleishyödyllisyyden edellytyksiin sekä säätiön sääntöjen mukaisen muun toiminnan yhteensovittamiseen yleishyödyllisyyssäännösten kanssa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Aran johtokunta ei esitä lisätoimenpiteitä Nuorisosäätiölle”

 1. Näin siis menetteli ARA viime maaliskuussa Nuorisosäätiön suhteen. Toivottavasti poliisi, syyttäjälaitos ja oikeuslaitos eivät toimi yhtä lepsusti. Jos ”suharit” välttävät aina vastuuseen joutumisen, yhteiskunta korruptoituu vähitellen. Lisäksi kansalaiset menettävät uskonsa rehellisyyteen ja oikeuden toteutumiseen. Sellaisessa yhteiskunnassa ei ole kenenkään hyvä elää.

 2. Haudataanko Nuorisosäätiön juttu, koska siihen on sekaantunut isokenkäisiä? Onko poliisi saanut jo käskyn lopettaa tutkimukset?

 3. Aran johtokunta ei esitä lisätoimenpiteitä Nuorisosäätiölle.

  Johtokunnan näkemyksen mukaan Aran laatimassa tarkastuskertomuksessa esitetyt toimenpiteet ja huomautukset vastaavat Aran valvonnassa yleisesti noudatettuja menettelytapoja, joilla yhteisöjä opastetaan ja kehotetaan korjaamaan toimintaansa liittyviä puutteita vastaamaan arava- ja korkotukilainsäädännön tarkoitusta ja periaatteita.

  Ympäristöministeriön olisi pitänyt puutta saatuaan ARAn selitykset voimakkaammin asiaan.

  Kannattaa lukea koko Rakennuslehden juttu !

 4. ARAN ENTISELLE KEHITTÄMISPÄÄLLIKÖLLE

  Rakenneuslehti kitjoitti verkkosuvullaan 11.3.2010 otsikolla ”Aran johtokunta ei esitä lisätoimenpiteitä Nuorisosäätiölle” mm. seuraavaa:

  ”Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) johtokunta on käsitellyt 11. maaliskuuta pitämässään kokouksessa Aran Nuorisosäätiöstä tekemää tarkastusta. Ympäristöministeriö on pyytänyt johtokunnan kannanottoa tarkastuskertomuksessa esiin tulleisiin seikkoihin ja mahdollisiin jatkotoimenpiteisiin. Aran johtokunnan mukaan Nuorisosäätiön toiminnassa ei kuitenkaan ole ilmennyt sellaisia puutteita, että olisi olemassa perusteet muihin kuin jo tarkastuskertomuksessa esitettyihin toimenpiteisiin.

  Johtokunnan näkemyksen mukaan Aran laatimassa tarkastuskertomuksessa esitetyt toimenpiteet ja huomautukset vastaavat Aran valvonnassa yleisesti noudatettuja menettelytapoja, joilla yhteisöjä opastetaan ja kehotetaan korjaamaan toimintaansa liittyviä puutteita vastaamaan arava- ja korkotukilainsäädännön tarkoitusta ja periaatteita.”

  Aran entinen kehittämispäällikkö!

  Olitte mukana ko. tarkastuksessa. Eikö todellakaan Nuorisosäätiön toiminnassa ilmennyt sellaisia puutteita, että olisi ollut perusteet muihinkin kuin vain tarkastuskertomuksessa esitettyihin toimenpiteisiin? Tarkastuskertomuksessa on kuitenkin sivukaupalla lueteltu puutteita ja huomautettavaa säätiön toiminnassa, joten maallikkona ihmettelee, ettei Ara ryhtynyt sen kummempiin toimenpiteisiin säätiön suhteen. Koska tarkastuksessa löytyi niinkin paljon huomautettavaa, niin miksi Ara ei ollut aiemmin puuttunut niihin? Monilla asioillahan oli jo pitkä tai melko pitkä historia. Tuliko huomautettavat asiat esille vasta tarkastuksessa? Eikö Ara kykene valvomaan ”yleishyödyllisiä yhteisöä” tehokkaammin?

Vastaa