Kokeile kuukausi maksutta

Oululaisopiskelijoille voitto kerrostalon korjauksen ideakilpailussa

Ehdotus ”Yhdessä” voitti ensimmäisen palkinnon Julkisivuyhdistyksen arkkitehtiopiskelilijoille suuntaamassa kerrostalon korjauksen ideakilpailussa. Palkintolautakunta kuvasi voittajatyötä sanoilla luonteva, kodikas, rauhallinen ja eheä kokonaisuus. Ehdotuksen ovat tehneet Oulun yliopiston arkkitehtiopiskelijat Sofia Kellari ja Veli-Pekka Ranta. Kerrostalokorjauksen ideakilpailu järjestettiin nyt viidennen kerran.

Ehdotus "Yhdessä" voitti ensimmäisen palkinnon Julkisivuyhdistyksen arkkitehtiopiskelilijoille suuntaamassa kerrostalon korjauksen ideakilpailussa. Palkintolautakunta kuvasi voittajatyötä sanoilla luonteva, kodikas, rauhallinen ja eheä kokonaisuus. Ehdotuksen ovat tehneet Oulun yliopiston arkkitehtiopiskelijat Sofia Kellari ja Veli-Pekka Ranta. Kerrostalokorjauksen ideakilpailu järjestettiin nyt viidennen kerran.

image

Toinen palkinto jaettiin kahdelle ehdotukselle. Ehdotuksen ”Sopukat” tekijä on Petri Pettersson ja ehdotuksen ”Cassis” tekijä Tiina Antinoja. Molemmat ovat Oulun yliopiston Arkkitehtiosaston opiskelijoita.

Lisäksi jaettiin kaksi lunastuspalkintoa. Toinen meni ehdotukselle ”Mr Beam”, jonka tekijä on Juha Mikkola Tampereen teknillisen yliopiston Arkkitehtuurin laitokselta, ja toinen ehdotukselle ”Puun tuntu”, jonka tekijät ovat Sanna Ruotsalainen ja Helena Tasa Oulun yliopiston Arkkitehtiosastolta.

Palkinnot jaettiin keskiviikkona 2. helmikuuta Korjausrakentamisen Tulevaisuuspäivä 2011 -tapahtumassa Helsingissä.

Kohteena 1960-luvun pienkerrostalot

Opiskelijoiden tehtävänä oli ideoida 1960-luvun lopulla rakennettujen kahden pienkerrostalon täydennysrakentaminen, esteettömyyspolun ratkaiseminen, mahdollinen julkisivujen ilmeen kohentaminen, energiatehokkuuden ja toiminnallisuuden parantaminen sekä pihamiljöön uusiminen.

Ehdotuksia kilpailuun saatiin kaikkiaan 18. Kilpailun yleistasoa palkintolautakunta piti korkeana. Kilpailussa oli mukana useita ennakkoluulottomia ehdotuksia sekä energiatehokkuuden, materiaalinkäytön että teknisten ratkaisujen suhteen.

Parhaissa ehdotuksissa oli jalostettu nykyistä rakennusta ja saatu siitä arkkitehtuuriltaan kiinnostavampi ja asuntomarkkinoilla vetovoimaisempi. Positiivisia muutoksia oli saatu aikaan myös hyvinkin hennoilla ja varovaisilla toimenpiteillä. Muutamassa ehdotuksessa oli poikkeuksellisen ansiokkaasti tutkittu joko rakenteita, esteettömyyttä tai ekologiaa, mikä otettiin arvostelussa myönteisesti huomioon.

Kerrostalokorjauksen ideakilpailun järjesti Julkisivuyhdistys r.y. yhdessä Aalto yliopiston Teknillisen korkeakoulun, Oulun yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtikoulujen kanssa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oululaisopiskelijoille voitto kerrostalon korjauksen ideakilpailussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat