Kokeile kuukausi maksutta

Kiseleff-Sunnin vanha kauppiastalo aukeaa kunnostettuna keväällä Helsingissä

Helsingin keskustan arvokkaita empirekortteleita herätellään eloon jo tänä keväänä.
Senaatintorin ja Kauppatorin väliset korttelit täyttyvät lähivuosina ravintoloista, muotiliikkeistä ja kunnostetuista museotiloista. Tavoitteena on tarjoilla kaupunkilaisille ja turisteille tuulahdus perinteisistä kauppiaskortteleista.

Helsingin keskustan arvokkaita empirekortteleita herätellään eloon jo tänä keväänä.
Senaatintorin ja Kauppatorin väliset korttelit täyttyvät lähivuosina ravintoloista, muotiliikkeistä ja kunnostetuista museotiloista. Tavoitteena on tarjoilla kaupunkilaisille ja turisteille tuulahdus perinteisistä kauppiaskortteleista.

”Tämä on Helsingin vanha keskusta, ja tätä arvoa tullaan vaalimaan. Näistä tulee kauppiaskortteleita kauppakeskusten sijaan”, kertoo kehittämis- ja kauppapaikkajohtaja Kari Tohmo kiinteistökehitysyhtiö Helsingin Leijonasta.

Ensimmäisenä avautuu kunnostettu Kiseleff-Sunnin talo Senaatintorin kulmalla. Juuri nyt työmaalla on hiljaista, vaikka loppusuora on edessä. Kaiteiden kipsikoristeet ja seinät kaipaavat vielä maalipintaa, ja pölyiset pahvipalat peittävät lattiat. Työntekijät ovat lounastauolla.

”Kauhea kiire”, sanoo vastaava mestari Jani Hjulberg NCC:stä.

Hjulbergin mukaan ylimmät kerrokset ovat jo valmiit. Alakertaan tulee nimekkäitä suomalaisia yrittäjiä, kuten Tiia Vanhatapion, Anne Linnonmaan ja Pertti Palmrothin lippulaivamyymälät. Tilat ovat valmiit toukokuun lopussa, Tohmo sanoo.

”Vanhassa tilassa uuden toiminnan aikaansaaminen on iso projekti”, Tohmo toteaa.

Terasseja Senaatintorin laidalle

Paraatipaikalla olevat torikorttelit on tarkoitus liittää osaksi Helsingin kävelykeskustaa. Katariinankatu muuttuu kävelykaduksi kesän jälkeen. Myös Aleksanterinkatua levennetään, jotta Senaatintorin laidalle saadaan mannereurooppalaista terassitoimintaa. Ensimmäinen terassi avataan jo toukokuussa, kun Café Engel avaa ovensa yli vuoden tauon jälkeen.

”Ihan mahtava mennä takaisin hommiin”, sanoo kahvilan omistaja Harri Sjöberg.

Sjöberg lupaa, että kahvilan toiminta jatkuu lähes samanlaisena kuin ennenkin. Osa yrittäjistä puolestaan avaa kokonaan uuden liikkeen yli 250 vuotta vanhojen lattialankkujen komistamissa tiloissa.

”Siellä eivät vain vaatteet roiku tangoilla, vaan voi tulla myös tilan vuoksi”, Tiia Vanhatapio sanoo.

Muotiliikkeiden lisäksi kauppiastalon täyttävät suklaaherkut, luomutee, saunatarvikkeet ja kirjat. Tavoite on, että kauppiaskortteleista kasvaa elävä tapahtuma-alue keskustaan. Koko hankkeen arvo on 65 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiseleff-Sunnin vanha kauppiastalo aukeaa kunnostettuna keväällä Helsingissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat