Kokeile kuukausi maksutta

Rakennustyömaan putoamistapaturma Vimpelissä johti sakkoihin

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on 16. maaliskuuta tuominnut vimpeliläisen rakennusliikkeen toimitusjohtajan 40 päiväsakon eli yhteensä 1 600 euron suuruiseen sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Käsiteltävänä oli maaliskuussa 2009 Vimpelissä teollisuushallin rakennustyömaalla tapahtunut työtapaturma, jossa hallin katolla aluskatetta asentamassa ollut työntekijä loukkaantui pudottuaan katolta kattotuolien välistä noin seitsemän metrin matkan lattiatasolle.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on 16. maaliskuuta tuominnut vimpeliläisen rakennusliikkeen toimitusjohtajan 40 päiväsakon eli yhteensä 1 600 euron suuruiseen sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Käsiteltävänä oli maaliskuussa 2009 Vimpelissä teollisuushallin rakennustyömaalla tapahtunut työtapaturma, jossa hallin katolla aluskatetta asentamassa ollut työntekijä loukkaantui pudottuaan katolta kattotuolien välistä noin seitsemän metrin matkan lattiatasolle.

Kuuntele juttu

Työsuojeluviranomainen katsoi, että työturvallisuusmääräyksiä oli rikottu, koska putoamissuojaus oli laiminlyöty järjestää, vaikka kysymyksessä oli korkealla tehtävä työ. Myöskään työturvallisuusmääräysten edellyttämää kirjallista suunnitelmaa putoamissuojauksen toteuttamisesta ei ollut laadittu.

Käräjäoikeus totesi, että putoamissuojaus oli työturvallisuusmääräysten vastaisesti laiminlyöty ja tuomitsi edellä mainitun sakkorangaistuksen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennustyömaan putoamistapaturma Vimpelissä johti sakkoihin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat