Lähes kaikki käyttäjät tyytyväisiä maalämpöpumppujärjestelmään

Käyttäjät ovat yli 90-prosenttisesti tyytyväisiä hankkimaansa maalämpöjärjestelmään. Käyttäjien tyytyväisyys asennuspalveluihin ja myyjän asiakaspalveluun ei yllä aivan järjestelmää koskevan tyytyväisyyden tasolle, mutta nekin ovat silti hyvällä tasolla. Nämä seikat käyvät ilmi Suomen Lämpöpumppuyhdistys Sulpu ry:n Taloustutkimus Oy:ltä tilaamasta asiakastyytyväisyystutkimuksesta, joka toteutettiin helmikuussa 2011.

Käyttäjät ovat yli 90-prosenttisesti tyytyväisiä hankkimaansa maalämpöjärjestelmään. Käyttäjien tyytyväisyys asennuspalveluihin ja myyjän asiakaspalveluun ei yllä aivan järjestelmää koskevan tyytyväisyyden tasolle, mutta nekin ovat silti hyvällä tasolla. Nämä seikat käyvät ilmi Suomen Lämpöpumppuyhdistys Sulpu ry:n Taloustutkimus Oy:ltä tilaamasta asiakastyytyväisyystutkimuksesta, joka toteutettiin helmikuussa 2011.

Maalämpöpumppujen käyttäjistä 55 prosenttia piti kokemuksiaan maalämpöpumppujärjestelmästä erinomaisina ja 38 prosenttia hyvinä. Asteikolla 1-5 käyttäjien antamaksi keskiarvosanaksi muodostui 4,47.

Kysyttäessä kokonaistyytyväisyyttä asennuspalveluun 24 prosenttia vastaajista piti kokemuksiaan erinomaisina ja 50 prosenttia hyvinä. Keskiarvoksi muodostui 3,96. Vastaajista 22 prosentilla oli erinomaiset kokemukset myyjän asiakaspalvelusta ja 51 prosentilla kokemukset olivat hyviä. Asiakaspalvelua koskeva vastaajien keskiarvolukema oli 3,93.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Lähes kaikki käyttäjät tyytyväisiä maalämpöpumppujärjestelmään”

  1. Jutusta ei ilmene, missä vaiheessa kysely on tehty. On oletettavaa, että alussa kaikki ovat tyytyväisiä, koska iso investointi pitää perustella itselleen. Olisi hyödyllisempää tehdä tutkimus 10 v. käytön jälkeen, jolloin ensimmäisiä vikoja on ilmennyt ja alikapasiteettisen reiän hyötysuhde on pienentynyt.

  2. Jos kysely on tehty välittömästi pumpun asentamisen jälkeen, tulos on hyvä. Muutaman vuodn kuluttua, kun rakennus on kuiva, tulos voisi olla parempi. Itselläni on ollut täysitehoinen pumppu 19 vuotta alkuperäisellä kompuralla. Sähkön kulutus naapurin sähkötaloon verrattuna on reilu1/3, kuten pitääkin (sisältää taloussähkön). Takassa on kynttilä ja sähkökiuaskin harvoin päällä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat