Helsinki tekee yli 16-kerroksisille rakennuksille poikkeamisohjeen

Helsingin kaupunki on valmistellut yli 16-kerroksisille rakennuksille kaupunkitasoisen poikkeamisohjeen. Ohje on tarkoitus ottaa käyttöön vuodenvaihteessa 2011-2012 sen jälkeen, kun kaupungin rakennuslautakunta on sen hyväksynyt.

Helsingin kaupunki on valmistellut yli 16-kerroksisille rakennuksille kaupunkitasoisen poikkeamisohjeen. Ohje on tarkoitus ottaa käyttöön vuodenvaihteessa 2011-2012 sen jälkeen, kun kaupungin rakennuslautakunta on sen hyväksynyt.

Kaupunki esittelee ohjetta elokuussa rakennus- ja suunnittelualan kattojärjestöille, ministeriöiden, yliopistojen, pelastusalan, liittojen ja yritysten sekä Espoon, Vantaan ja Tampereen kaupunkien edustajille pidettävässä seminaarissa. Sen jälkeen poikkeamisohje lähtee kommentointikierrokselle ja saatu palaute otetaan huomioon sen viimeistelyssä.

Ohje on tarkoitettu korkeiden rakennushankkeiden rakennuttajien, suunnittelijoiden ja viranomaisten käyttöön. Sitä ovat valmistelleet kaupungin nimeämä ohjausryhmä ja työhön valitut konsultit.

Esisuunnitteludokumentit, suunnitelmien ulkopuolinen tarkastus, rakenteiden varmuus ja kuormitukset, stabiliteetti- ja lujuuslaskelmat, huollon turvallisuus, ilmanvaihto, rakennuksen paloturvallisuus sekä työmaan paloturvallisuus ovat keskeisiä asioita korkeassa rakentamisessa. Ohjetta varten on kartoitettu ja vertailtu ulkomaisia korkean rakentamisen hyväksymismenettelyjä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki tekee yli 16-kerroksisille rakennuksille poikkeamisohjeen”

Vastaa