Hyvinkään asuntomessualueen arkkitehtuurikilpailun voitti ”Onniponni”

Hyvinkään kaupunki ja Suomen Asuntomessut järjestivät yleisen arkkitehtuurikilpailun Hyvinkään vuoden 2013 asuntomessualueelle rakennettavan korttelitalon suunnittelusta. Palkintolautakunta valitsi ensimmäisen palkinnon saajiksi Pia Sopasen ja Ilkka Svärdin teoksellaan ”Onniponni”. Toisen palkinnon kilpailussa sai Salla Hoppu teoksellaan ”Pesä” ja kolmannen palkinnon Petri Piirta teoksellaan ”Kibi”. Lisäksi lunastettiin kaksi ehdotusta.

Hyvinkään kaupunki ja Suomen Asuntomessut järjestivät yleisen arkkitehtuurikilpailun Hyvinkään vuoden 2013 asuntomessualueelle rakennettavan korttelitalon suunnittelusta. Palkintolautakunta valitsi ensimmäisen palkinnon saajiksi Pia Sopasen ja Ilkka Svärdin teoksellaan "Onniponni". Toisen palkinnon kilpailussa sai Salla Hoppu teoksellaan "Pesä" ja kolmannen palkinnon Petri Piirta teoksellaan "Kibi". Lisäksi lunastettiin kaksi ehdotusta.

”Voittajaehdotus on mittakaavaltaan ja kokonaisotteeltaan hallittu ja ympäristöönsä sopiva. Rakennuksen ilme on valoisa ja iloinen”, palkintolautakunnan puheenjohtaja, kaupunginarkkitehti Martti Salonen toteaa.

”Onniponnin” matalat muurit rajaavat pihaa ja liittävät sen luontevasti osaksi rakennusta ja ympäristöä. Pihamuuri ja sitä seuraava katos kiertyy kumpareelle Aamutuulentien hienoksi päätteeksi. Veistoksellinen kattopinta kokoaa taidokkaasti polveilevan massan hallituksi kokonaisuudeksi ja synnyttää luontevasti katettua ulkotilaa pihan puolelle. Katon hienovaraisesti vaihteleva räystäslinja tuo lisäksi rakennukseen sopivasti mittakaavan vaihtelua. Esitetty värinkäyttö julkisivuissa on omaperäinen ja mielenkiintoinen idea ja tukee rakennuksen luonnetta alueen keskipisteenä.

Korttelitalosta tulee Hyvinkään Kravunharjussa vuonna 2013 järjestettävien asuntomessujen keskusrakennus. Korttelitaloon sijoittuu päiväkoti sekä alueen asukkaiden yhteiskäyttötiloja.

Arkkitehtuurikilpailun tarkoituksena oli löytää korttelitalolle toiminnallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen ja toteuttamiskelpoinen ratkaisu sekä saada uusia ajatuksia tämän hetken päiväkotisuunnitteluun.

Kilpailussa jaettiin palkintoina ja lunastuksina yhteensä 66 000 euroa. Ensimmäinen palkinto oli 24 000 euroa, toinen 18 000 euroa ja kolmas 12 000 euroa. Lisäksi molemmista lunastetuista töistä maksettiin 6 000 euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hyvinkään asuntomessualueen arkkitehtuurikilpailun voitti ”Onniponni””

Jätä kommentti