Kokeile kuukausi maksutta

Vantaan kaupunginjohtaja sai niukasti jatkoa

Vantaan kaupunginhallitus näytti niukasti vihreää valoa virkaa tekevälle kaupunginjohtajalle Jukka Peltomäelle (sd.) tiistaina. Peltomäki oli hallituksen kuultavana yhteyksistään arkkitehtitoimisto Forma-Futuraan ja sai äänin 9-7 mandaatin jatkaa viransijaisuuttaan kuun loppuun saakka.

Vantaan kaupunginhallitus näytti niukasti vihreää valoa virkaa tekevälle kaupunginjohtajalle Jukka Peltomäelle (sd.) tiistaina. Peltomäki oli hallituksen kuultavana yhteyksistään arkkitehtitoimisto Forma-Futuraan ja sai äänin 9-7 mandaatin jatkaa viransijaisuuttaan kuun loppuun saakka.

Peltomäki ei uskonut, että hänen asemansa tulevana kaupunginjohtajana olisi uhattuna. ”Miksi se olisi, en tiedä yhtään syytä”, Peltomäki kohautti harteitaan.

Keskusrikospoliisi tutkii, onko Peltomäki käyttänyt virka-asemaansa väärin. Lisäksi Peltomäki joutuu toimittamaan kaupunginhallitukselle selvityksen virkatoimistaan. Siinä on muun muassa tultava esiin se, onko hän toiminut esittelijänä kokouksissa sellaisissa asioissa, joissa Forma-Futura on ollut mukana.

”Joka ikinen hanke, jossa yhtiö on ollut mukana, on tullut normaalin virkajärjestelyn kautta. Minun tiedossani ei ole yhtäkään esitystä, joissa olisin ohjannut esimerkiksi kaupungin arkkitehtiä”, Peltomäki sanoi.

Vastahankaisesti uuteen kotiin

Peltomäen läheinen suhde Forma-Futuraan oli kaupunginhallituksen tiedossa, kun hänet keväällä valittiin kaupunginjohtajan virkaan. Yllätyksenä monille on sen sijaan tullut se, että mies on asunut yhtiön omistamassa asunnossa vuokralla 17 vuotta. Omien sanojensa mukaan Peltomäki on maksanut 140 neliön kattohuoneistosta Myyrmäessä 1000 euroa kuussa vuokraa, mikä on Tilastokeskuksen lukujen valossa selvästi alle alueen vuokratason.

”Asumiseen liittyvä hintataso on saattanut tuoda henkilökohtaista etua Peltomäelle”, hallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok.) kommentoi kiivasta keskustelua kaupunginhallituksessa.

Kokoomus ja keskusta olisivat antaneet Peltomäelle huutia. Sosiaalidemokraatit, vasemmistoliitto ja vihreät puolestaan kannattivat Peltomäen jatkoa. Perussuomalaisten kahden edustajan äänet jakautuivat.

Peltomäki sanoi, ettei koe tehneensä mitään väärää eikä mielellään muuttaisi uuteen kotiin.

”Ei ole henkisesti helppoa. Tämän ikäisenä ei viitsisi asuntolainaa ottaa.”

Kuun lopussa kaupunginhallitus päättää, onko Peltomäellä poliittisen johdon luottamus aloittaa kaupunginjohtajan virassa elokuussa. Keskusrikospoliisin tutkinnasta saadaan tuloksia aikaisintaan elokuussa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 9 kertaa

9 vastausta artikkeliin “Vantaan kaupunginjohtaja sai niukasti jatkoa”

  1. ”Peltomäki sanoi, ettei koe tehneensä mitään väärää …”

    Näinhän nämä heput aina sanovat!

  2. Peltomäki sanoi, ettei koe tehneensä mitään väärää eikä mielellään muuttaisi uuteen kotiin.

    ”Ei ole henkisesti helppoa. Tämän ikäisenä ei viitsisi asuntolainaa ottaa.”

    Eikä myöskään tuolla palkalla plus tulevalla eläkkeellä.

  3. ”Asumiseen liittyvä hintataso on saattanut tuoda henkilökohtaista etua Peltomäelle”, hallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok.) kommentoi kiivasta keskustelua kaupunginhallituksessa.”

    Kuinka niin saattanut?
    1000€ tuolta saa kaksion.

  4. Arkkitehtitoimisto Forma-Futuralla menee hyvin, kun kannattaa majoittaa vuosia kaupunginjohtajaa puoleen hintaan käyvästä vuokrasta.

    1. Jokainen on tiennyt, että kun ottaa Forma Futuran arkkitehdiksi hankkeeseensa Vantaalla, niin kaava- ja lupa-asiat menevät jouhevasti läpi.
      Ja nyt jokaisen pitäisi ymmärtää, että jos Peltomäki kaupunkisuunnittelusta, rakennusvalvonnasta ja Marja-Vantaa projektista vastanneena apulaiskaupunginjohtajana on asunut puoleen hintaan Forma Futuran asunnossa, niin näillä asioilla ei ole mitään yhteyttä toisiinsa.
      Ei siis niin yhtään mitään. Taivas Varjele, ei mitään….

    1. Kysy, voisiko Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n toimitiusjohtaja Pekka Peltomäki järjestää sinulle edullisen asumisoikeusasunnon. Jos sieltä ei apua heru, voinee Avara Asunnot Oy:n hallituksen jäsen Tapani Mäkinen auttaa sinua. Ja jos sieltäkään ei saa apua, auttanee sinua Avain Asumisoikeus Oy. Jos sieltäkään ei asuntoa löydy, kysy ARA:sta, Ara auttaa aina.

      1. Vantaalla on pitkä perinne siinä millä tavalla rakentamisen rattaita voidellaan. Tammiston rakentamista esimerkiksi vauhditettiin 1980-luvulla rakennusliikkeen lahjuksilla Vantaan kaavoituksesta päättäville kokoomukselle ja demareille, ja vaikka sekä lahjuksen antaja että sitä puolueille välittänyt veteraanipoliitikko saivat oikeudessa tuomiot, eivät tavat ole näköjään siistiytyneet. Korkeintaan tekijät ovat vaihtuneet. Kai se on puhdasta sattumaa, että tuo Nuorisosäätiön kohuja aiheuttanut kohdekin on Tammistossa.

        Turussa on kuulemma päästy eroon ”taudista”, kun suunnitteluvaltaa käyttäneen arkkitehtitoimiston edustajat eläköityivät. Miten on monessa muussa kaupunkissa? Tuskinpa Vantaa on ainoa syntinen. Rovaniemellä nähtiin jo Novan moottorikelkkatehdashankkeen yhteydessä, että poliitikot ovat alttiita rahamiesten kuiskutteluille ja vaalitukilupauksille.

      2. Ara, siellä aina ystävä! Ara auttaa aina! Ainakin Avaran ja Avaimen johto voivat sanoa näin. Ara on kiiruhtanut apuun aina, kun nämä tahot ovat saattaneet itsensä tilanteisiin, joissa ne ovat tarvinneet ylimääräistä ymmärrystä tai kullanarvoisia neuvoja viranomaisilta. Tästä kaikesta ymmärryksestä ja tuesta voi lukea tarkemmin esimerkiksi Aran toimintaan selkeyttä -viestiketjusta ja Selvityshenkilö estäisi uudet Liukku-kaupat -viestiketjusta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat