Kokeile kuukausi maksutta

Chiller Oy osti ruotsalaisen kylmäalan urakointiliikkeen

Suomalainen kylmätekniikan valmistaja Chiller Oy laajentaa toimintaansa Pohjoismaissa. Yritys on ostanut 70 prosentin osuuden ruotsalaisesta  Forsberg&Tibell Kyl Ab:sta.

Suomalainen kylmätekniikan valmistaja Chiller Oy laajentaa toimintaansa Pohjoismaissa. Yritys on ostanut 70 prosentin osuuden ruotsalaisesta  Forsberg&Tibell Kyl Ab:sta.

”Olemme aiemmin toimineet Ruotsissa pelkästään Tukholmassa sijaitsevan Chiller Sverigen kautta. Yrityskauppa vahvistaa asemiamme Ruotsin markkinoilla”, Chiller Oy:n toimitusjohtaja Heikki Lahdenperä sanoo.

Forsberg&Tibell on 1930-luvulla Jönköpingiin perustettu kylmäalan yritys, joka on omalla alueellaan johtava kylmäalan toimija. Yrityksellä on 11 työntekijää ja sen liikevaihto on noin kaksi miljoonaa euroa. Myyjä, yrityksen toimitusjohtajana vuodesta 1987 toiminut Sven Karlsson, jatkaa yrityksessä myös tehdyn kaupan jälkeen. Loput 30 prosenttia osakkeista siirtyivät yhtä suurin osuuksin yrityksen kahden toimihenkilön Morgan Danellin ja Johan Blingen haltuun.

Chiller Oy:n tuotteita ovat erilaiset kylmävesiasemat, lämpöpumput ja huoneilmastointilaitteet. Konserni työllistää satakunta henkilöä Suomessa ja sen tehdas sijaitsee Tuusulassa. Yrityksen liikevaihto on ollut viime vuosina voimakkaassa kasvussa. Vuoden liikevaihto tulee olemaan noin 20 miljoonaa euroa, joten kasvua edellisestä vuodesta on noin 20 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Chiller Oy osti ruotsalaisen kylmäalan urakointiliikkeen”

Vastaa