Kokeile kuukausi maksutta

Vuoden sähkösuunnittelijan titteli meni Tampereelle

Vuoden sähkösuunnittelija julkistettiin Sähköisen talotekniikan rakennuttajaseminaarissa Helsingissä 25.8.2011. Tunnustuksen sai vuonna 1993 perustettu tamperelaisyritys Sähkötekniikka Oy Kari Sirèn.

Vuoden sähkösuunnittelija julkistettiin Sähköisen talotekniikan rakennuttajaseminaarissa Helsingissä 25.8.2011. Tunnustuksen sai vuonna 1993 perustettu tamperelaisyritys Sähkötekniikka Oy Kari Sirèn.

Vuoden sähkösuunnittelijan valitsevat Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto Rakli ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto Stul ry. Tämän vuosittain annettavan tunnustuksen tarkoitus on nostaa esiin alan esikuvallinen toimija.

Stul ry:n toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllönen perustelee tämän vuoden valintaa yhteiskunnallisen vastuun ottamisen näkökulmasta: ”Sähkö- ja telealalla toimivilla kokeneilla ammattilaisilla on runsaasti annettavaa nuorille sukupolville, mutta kovin harva haluaa irrottaa aikaansa opettamiseen. On hienoa, että meillä on maassamme Kari Sirènin kaltaisia henkilöitä, jotka tekevät aktiivisesti yhteistyötä oppilaitosten kanssa”, sanoo Kyllönen.

Raklin toimitusjohtaja Helena Kinnusen mielestä Vuoden sähkösuunnittelija -tunnustuksen antaminen on signaali siitä, mihin suuntaan alan toiminnan halutaan kehittyvän. ”Verkottuminen ja yhteistyö on teknisen kehityksen myötä elinehto laadukkaalle lopputulokselle. On myös tärkeää, että alalla toimivat ammattilaiset tuovat aktiivisesti esiin uutta tekniikkaa ja toimintamalleja rakennuttajien käyttöön”, Kinnunen muistuttaa.

Sähkösuunnittelijat NSS ry:n puheenjohtaja Timo Tenninen kehuu Sirènin tapaa vaikuttaa alan kehittämiseen laajasti. ”Kari Sirènin rooli sähkönimikkeistön uudistamisessa ja sähköistyksen rakentamisprosessin virtaviivaistamisessa on aivan omaa luokkaansa. Karin verbaalisesti nasevat kannanotot pöllyttävät usein raikkaasti konservatiivistä sähköalaa, Tenninen kertoo.

Vuoden 2010 sähkösuunnittelijaksi valinnan perustelut lyhyesti:

  • Yritys ja sen näkyvänä keulakuvana toimitusjohtajansa Kari Sirèn on koko sähköistysalan merkittävä vaikuttaja. 
  • Sirènillä on suuri rooli sähkönimikkeistön uudistamisessa ja sähköistyksen rakentamisprosessin virtaviivaistamisessa.
  • Sirèn on keskeinen vaikuttaja alan koulutuksen kehittämisessä omaa asiantuntemustaan antaen ja asioita itse edistäen sekä  lainsäädäntö- ja opetusviranomaisiin ja oppilaitoksiin vaikuttaen.
  • Kari Sirèn on alaa koskevissa asioissa terävistä kannanotoistaan tunnettu aktiivinen keskustelija.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Vuoden sähkösuunnittelijan titteli meni Tampereelle”

  1. Oikeaan osoitteeseen meni, onnitteluja Karille!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat